Przemek74 Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Witam, mam qashqai 2011 r., 2.0 dci, 150 km, 4x4, automat. Czy u was też te elementy szybko się zużywają? U mnie wytrzymują niecałe 2 lata. Kupuje towar ze średniej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Miałem te same problemy rocznik 2007. Pod koniec gwarancji wymieniono wahacze tylne i amortyzatory. Pomogło na 2 lata, potem problem wrócił. A może same tuleje (silentbloki) wymienić? Tańsze niż całe wahacze. Problemy z wahaczami przenoszą się potem na końcówki drążków i łączniki stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Zależy ile przez te 2 lata robisz km.Jeden zrobi 70 tyś a drugi 5 tyś.Ja średnio co 15 tyś wymieniam ale często jeżdżę po gów...ch drogach a że koszt tego niewielki i samemu szybko się to ogarnia to nawet nie zwracam uwagi na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 2 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Rocznie robię w granicach 12-15000. I staram się omijać g......e drogi a mimo to się szybko kończą. 2 Lata temu miałem przypadek, że wymienili mi sworznie a na drugi dzień miałem przegląd i już jeden był szturchnięty Niestety gwarancji nie uznali. Ja niestety zaprowadzam do mechanika i trochę to kosztuje. Co do pierwszej wypowiedzi z tyłem nie mam takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Wymień na CTR- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 W dniu 3.10.2023 o 20:34, HOROWITZ napisał: Wymień na CTR- Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Koreańska firma która ma dobrej jakości końcówki drążków,sworznie i drążki stabilizatorów..Sprawdzone i używam tylko te w moim samochodzie i Mikrze żony.Tulejki /silentbloki/ natomiast Lamforder.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Przy ostatniej wymianie dołożyłem chyba 50 zł. za sztukę i wziąłem z górnej półki ale nie pamiętam czy to były sworznie czy końcówki i nie pamiętam jakiej firmy a na FV jest tylko co to jest i kod bez firmy. Może te dłużej wytrzymają. Nigdy jakiejś taniochy nie kuję zawsze średnia półka i raczej to było dobre podejście i się sprawdzało ale podobno przez pandemie, brak towaru i tak dalej firmy zaczęły produkować towar gorszej jakości. Myślałem może, że któraś z tych części ma związek z innym podzespołem, który może ją wcześniej zużywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi