pawelj10 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Witam. Od pewnego czasu pojawiły się dziwny dźwięk (prawdopodobnie terkotanie) nie wiem skąd dochodzi. Dźwięk pojawia się glownie na biegu 5 kiedy są niskie obroty i wciska się gaz. Dźwięk słychać do około 3 tys obrotów. Powyżej brak. Dźwięk również ustępuje jeżeli pedał gazu się pości. Benzyna 1.6 117km. Może ktoś się spotkała z taką sytuacją ? Na luzie cisza, również na niższych biegasz cisza. Może delikatnie słychać na biegu 4. Dźwięk raczej nie metaliczny ale ciężko to określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Jaki olej? Zrobiło się zimno, mi to wygląda na piston slap :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelj10 Opublikowano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Olej ok. Trzyma poziom. Tak naprawdę nie mogę zlokalizować skąd dochodzi dźwięk. Niestety na luzie bez biegu tego nie słychać. Pojawia się jedynie na biegu 5 i trochę 4, kiedy auto jest na niskich obrotach i zaczyna przyspieszać. Na niższych biegach jak go zamulę i przyspieszam nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Może dwumasa, ale chyba na niskich biegach tez wtedy byłoby slychac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi