prezesaol Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Znaleziony temat pod który mógłbym się podpiąć już archiwizowano, więc zadam tu pytanie. Zwykle tankowałem za 50 zł i nie wnikałem ile tego paliwa jest. Jechałem, trzeba było tankowałem. Nigdy na full. Ostatnio zatankowałem równo 10 litrów przy wskazówce bliskiej zeru i pokazało pół baku. Wydaje się coś nie tak, bo bak ma w nim 46 litrów wg. producenta. Nawet wliczając rezerwę 8-9 litrów to i tak coś się nie spina. Auto miało stłuczkę przed zakupem. Pytanie czy mógł być wymieniony zbiornik na mniejszy z innego modelu (wlew wydląda na stary) czy to raczej wskaźnik szwankuje? Edytowane 24 Października 2023 przez prezesaol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m tor Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Ja bym obstawiał zacięty / uszkodzony pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesaol Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Dzięki! Istotnie może to być przyczyna, bo czasem na dokładnie tej samej trasie wskazówka opada szybciej, a czasem wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi