Prezes Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Moi drodzy Mam zapytanie o świece żarowe. Przy innych czynnościach podpięli pod kompa i wyszedł błąd P0380-96 a po diagnozie - padła świeca na trzecim cylindrze. Wiadomo, wymieniamy kpl. Teraz zapytania: Jakiej świece żarowe są na pierwszy montaż ? Jakiej firmy ? Jakiej marki polecacie na wymianę ? NGK, BOSCH, BERU, DENSO ....... ? Znam numer (Nr 11065-00Q0L) ale widzę, że są różnice w długości całkowitej. Która właściwa ? Długość całkowita [mm]: 162,7 Długość całkowita [mm]: 163 Długość całkowita [mm]: 166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Nikt w takim silniku do tej pory świeczek nie wymieniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 10 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 W dniu 8.11.2023 o 18:07, Prezes napisał: Nikt w takim silniku do tej pory świeczek nie wymieniał ? na jakie wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 A no takie panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2024 W dniu 13.03.2024 o 07:02, Prezes napisał: A no takie panie. jak po tym czasie z tymi świecami? jaki zrobiłeś przebieg? Czeka mnie wymiana i chcę zasięgnąć języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 A bez problemacji. Nic się nie dzieje. Jaki przebieg ? Nie pamiętam ale coś około 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_27 Opublikowano 25 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2024 Mam ten sam błąd na komp, z tą różnicą że silnik 1.6 automat, na razie odpala od strzała. Wymieniał ktoś je w w/w silniku? Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 W dniu 25.09.2024 o 11:36, Maciek_27 napisał: Mam ten sam błąd na komp, z tą różnicą że silnik 1.6 automat, na razie odpala od strzała. Wymieniał ktoś je w w/w silniku? Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Jak silnik sprawny to nawet jak wszystkie swiece byłyby spalone to teraz bedzie palił normalnie. Problem pokaze sie dopiero jak na zewnatrz bedzie sporo ponizej 0st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2024 Teoretycznie tak ale podobno sterownik może się szybciej uwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 4 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2024 7 godzin temu, Prezes napisał: podobno sterownik może się szybciej uwalić. Nie-w 99% przypadków to świece a nie sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 (edytowane) Nie zrozumieliśmy się Przez uszkodzoną świecę i jazdą z taką świecą, podobno (może to tylko opowieści) może się uszkodzić sterownik. 💡 Edytowane 10 Października 2024 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 11 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 W dniu 10.10.2024 o 14:00, Prezes napisał: Nie zrozumieliśmy się Przez uszkodzoną świecę i jazdą z taką świecą, podobno (może to tylko opowieści) może się uszkodzić sterownik. 💡 Uszkodzona świeca nie ma żadnego wpływu na sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi