bubuss Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Witam panowie Czy może się orientujecie czy jest możliwość kupienia i gdzie łańcucha do skrzyni cvt murano z51 nowego? Mam pytane gdyż oglądałem program oraz kolega pojechał do mechanika i powiedzieli mu że nie ma takich nowych rzeczy do tych skrzyń? można o namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 https://getribo.com/lancuch-skrzyni-cvt-jf010-7228-30-mm-p-23.html znalazłem coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 z oryginalnymi łańcuchami bedzie problem , nie ma już do dostania w oficjalnej dystrybucji Nissana, po prostu auta już są stare i remont skrzyni przynajmniej w USA (macierzysty rynek) nie opłaca się w stosunku do wartości auta. są nowe zamienniki , albo używane oryginały Jatco poniżej link i z tego co pisze to oryginalny używany sprawdzony Jatco i dostępny w ilości 11 sztuk w Polsce https://akpp.pl/901063 oryginał bosch masz link w poście wyżej, wydaje się że to rozsądny wybór, bo za Boschem powinna stać przyzwoita jakość niestety w firmach napraw skrzyni, jest tak, że co by tam nie było to 15tysi się należy, na wydumują i zawsze mają uzasadnienie swego działania. Jest to często naciąganie klientów i straszenie brakiem gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Właśnie tego się kumpel boi. Jeszcze gdzieś ponoć znalazł regenerowane ale nie wiem czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 wydaje mi się, że regeneracja łańcuchów nie ma nic wspólnego z odnawianiem jego, ale polega na sprawdzeniu ,wyczyszczeniu i złożeniu elementów , ew. złożenia z 3 uszkodzonych jednego. Masz tam kilkaset elementów nazwijmy to "blaszki" , które są przytrzymywane z 2 stron pakietem pierścieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Trochę może stary temat. To nie jest łańcuch tylko taśma. Nie ma w dystrybucji Nissan ani w USA ani w EUR i nigdy nie było. Są tylko używane, ale nowe można kupic jak się znajdzie dystrybutora Jacto ( producenta) bo sama firma robi regeneracje. W USA np nie ma nowych CVT tylko regenerowane w oficjalnej dystrubycji Nissana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Jeszcze coś takiego znaleźlismy https://kinergo.pl/pl/jf010e-re0f09a-re0f09b/9244-lancuch-jf010e-re0f09a-7228-30mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi