mcraczek Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Cześć. W moim Qashqai j10 2.0 w uszczelce przedniej szyby brakuje elementów przypominających kątownik czy trójnik ( nie potrafię tego prawidłowo nazwać ) - zdjęcia poniżej. Czy takie rozwiązanie stosował Nissan czy to jakaś samoróbka jest? Szybę wymieniał poprzedni właściciel. Gdzie mogę kupić takie elementy? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Też miałem taki "okaz". Nie zwróciłem na to uwagi przy kupnie Później okazało się że przy jeździe po jakiś wybojach, szyba pracując wydawała dość głośne odgłosy (tzn uszczelka) jakby tarcie gumy o plastik. Po wymianie szyby mam uszczelke która jest w jednym elemencie i hałas ustał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Pewnie ktos wydłubał te trójniki. Bo nie mial u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) w tamtym tygodniu wymieniałem szybę i też mam uszczelkę w jednym elemencie. Edytowane 4 Listopada 2023 przez r5k4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 @mcraczeka szybę masz w oryginale czy jakaś inna marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Sprawdzilem na zdjęciach mojego J10 z 2007r. Uszczelka byla dookoła szyby (bez szczeliny) a na koncu listwy byla koncowka o szer. Ok 2 cm, która przylegała do uszczelki. Tak wiec wyglada to niestety na wymianę szyby z gównianą uszczelką i jednocześnie te koncowki nie zostały zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcraczek Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Chyba w tym moim przypadku trzeba będzie wyjąć szybę i zamontować ponownie z nową jednoczęściową uszczelką. Nie widzę na tę chwilę innego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 podjedź gdzie wstawiają szyby to Ci doradzą jak z tego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi