Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Aktualizacja mapy

uzyiel85
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam jedno pokrętło i niestety ale dopiero będę mógł sprawdzić w środę i dam znać. 

Podobno przy poprzedniej aktualizacji były też problemy .

Trzeba było wymuszać aktualizacje w centrali Nissana podając vin.

Edytowane przez aza15

U mnie dziś wyskoczyło info o aktualizacji mapy (wersja z jednym pokrętłem)- poszło przez telefon w trakcie jazdy.  Aktualna wersja  mapy to 22219_0_8. Oprogramowania nie chciało aktualizować- wersja to 283C36PBA i wyświetla , że to najnowsza wersja.

Edytowane przez Veteran

10 godzin temu, Micha_123 napisał:

Oprogramowanie też? Jaka wersja softu? Jakie radio (2 pokrętła czy jedno)  

Radio z jednym pokrętłem. Wersja softu się nie zmieniła, ale "zaciągnął" najpierw soft, później mapy

W dniu 27.11.2024 o 16:42, aza15 napisał:

U mnie niestety nic nie ma 

soft 283C36PB9A i mapa 22219_0_5. Radio z 1 pokrętłem.

Próbowałem przez wifi  z telefonu kilka razy i nic.

mam ten sam soft i.... 🥳 dziś pojawił sie komunikat o aktualizacji map. Pobrało jakieś dane, co objawiało sie ikoną, a nastepnie pojawila sie ikona aktualizacji i poprosiło o wyłączenie pojazdu i ponowne włączenie. 

Nowa wersja ma sufix 0_8

20241130_102342.thumb.jpg.f06f1ef6cecd961cebdb12cf1f57b9a1.jpg

W dniu 27.11.2024 o 18:53, Micha_123 napisał:

Z dwoma pokrętłami wersja mapy to

17445_0_13

Fajne jaja (wiem ze mapa sie w styczniu aktualizowała)

I tak masz lepiej, bo ja mam wersję 17445_0_12 :( 

Niby w tym roku miała być aktualizacja do bezprzewodowego Android Auto. 

Niech sie ci wypowiedzą którzy nie maja tej funkcji i już dostali aktualizację czy funkcja ta teraz doszła.

@hulingjaką masz wersję softu w tym radiu? 

U mnie 

283C37392E nissan twierdził że to ostatnia wersja i również mówili jak bylem na serwisie że jakas aktualizacja OTA ma się pojawić ale nie wiedzą kiedy.

Szczerze będę w niezłym szoku jak te Radio jeszcze jakąś aktualizację dostanie.

Od daty kupna QQ (czyli od roku) mam soft 283C36PB9A, mapa wskoczyła mi sama tydzień temu z wersji __5 na __8. Auto ściągało ją ok. 10min., zmian jak na razie żadnych nie zauważyłem. Jeśli chodzi o Android Auto - walczyłem z nim przez pół roku i nie działał, ale po wymianie telefonu na nowszy wszystko ruszyło i śmiga jak szalone (czyli to nie jest raczej kwestia oprogramowania QQ, ale wersji Androida na telefonie).

Edytowane przez midkc

Dzisiaj wyslalem email do Nissan Polska z prosba o informację dotyczaca braku aktualizacji o ktorej piszemy.

Zobaczymy jakie wyjasnienie dostane 

Ja nic do dzisiaj nie dostalem (radio 1 pokrętło) końcówka wersji map- 5

Chcialbym dodac ,mam 2 samsungi S21 ultra i S23 ultra -android auto bezprzewodowo działa super

Edytowane przez aza15

• 2 tygodnie później...

Na obcojęzycznych forach pojawiają się informacje o aktualizacjach softu. Soft 283C36PB9A aktualizuje się do 283C36PM8D. Znalazłem też info, że w serwisie zaktualizowali do 283C37LP1D.

W tym ostatnim sofcie Nissan daje możliwość wyłączenia pokazywania za każdym razem ekranu startowego. Ciekawe kiedy pojawi się w Polsce ... :)

Ja wyslalem do Nissan Polska (03.12) zapytanie o aktualizacje , brak odpowiedzi do dzisiaj 

Dostalem tylko informacja ze dziękują za kontakt i odpowiedz będzie do 3 dni.

Brak aktualizacji u mnie (radio 1 pokrętło). 

38 minut temu, aza15 napisał:

Ja wyslalem do Nissan Polska (03.12) zapytanie o aktualizacje , brak odpowiedzi do dzisiaj 

Kompetencja BOK Nissan pozostawia wiele do życzenia. Ja w swoim aucie miałem już bezprzewodowego Android Auto, a BOK twierdził, że się nie da i nie ma w planach uruchomienia tej funkcjonalności 😁

2 minuty temu, JaroSz napisał:

Kompetencja BOK Nissan pozostawia wiele do życzenia. Ja w swoim aucie miałem już bezprzewodowego Android Auto, a BOK twierdził, że się nie da i nie ma w planach uruchomienia tej funkcjonalności 😁

Przepraszam teraz dprawdxilem pocztę i jest odpowiedź, dzisiaj przysyła 

Cytuje

Dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta Nissan Polska.

Instrukcja dotycząca aktualizacji map znajduje się na stronie internetowej: https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/nissan-connect-i-bilen/nissan-connect-w-samochodzie-obsluga.html

No chyba każdy wie jak sprawdzić aktualizacje, zero informacji .

No i pojawiło sie pierwsze info

Dla tych co maja radio z jednym pokrętłem 

Można zaznaczyć "nie pytaj ponownie" 

Software: 283C37LP1D

Zostało to komuś wgrane (wersja przedlift) 

W  serwisie Nissana.

FB_IMG_1734463065454.jpg

Witam,

Pewnie ktoś już pytał ale czy będzie finalnie jakiś update do softu z przed liftu dwa pokrętła?czy brak szans?

Wie ktoś coś może?

2 godziny temu, uzyiel85 napisał:

Witam,

Pewnie ktoś już pytał ale czy będzie finalnie jakiś update do softu z przed liftu dwa pokrętła?czy brak szans?

Wie ktoś coś może?

Tego nie wie nikt,

Też mam "dwa pokrętła" i jakoś cicho.

Na niemieckim forum ktoś wspomniał że jest do tej stacji niby soft który też pokazuję Loga stacji na DAB. Ale widzieć nie widziałem ani zdjęcia ani nic.

Raczej będę bardzo zaskoczony jak to radio dostanie jeszcze jakąś aktualizację 

Po aktualizacji mapy do wersji 22219_0_8 jest gorzej niż było, co kilka minut wygłaszany jest komunikat: "brak danych kartograficznych dla tego obszaru". Nawigacja pracuje niby normalnie, ale wcześniej na wersji 22219_0_5 tego nie było. Na innym egzemplarzu QQ j12 jest to samo...

• 4 tygodnie później...

Jak ktoś używa aktualizacji poprzez pendriva z programu Map Update Tool to do pobrania są wszystkie aktualizacje map do wersji 2024.06. Chwilowo mam tylko przy sobie pendriva ale nie mam dostępu do auta więc

nie sprawdzę czy i jak to się uaktualni w aucie ale na pendriva w kompie wchodzą. Dostępne są dla mojej nawigacji 33 mapy i to jest całkiem sporo giga danych do pobrania i aktualizacji jeżeli chce się aktualizować wszystkie.

PS. Mam system z jednym pokrętłem, J12 przedlift produkcja koniec 2023.

Nijak nie idzie zaktualizować przez usb, pomimo że zapisało 20GB na pendrive to po wpięciu do auta komunikat brak danych kartograficznych. Powtórzenie procesu od nowa tzn po formacie usb Fat32 już drugi raz nie zapisuje pliku i map update tool krzyczy podłącz pamięć do pojazdu i mogę to powtarzać w nieskończoność. Porażka. Nie uśmiecha mi się brać urlopu by odwiedzić dealera w celu aktualizacji map.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

U mnie wszystko z USB poszło gładko tylko paczki są duże i może lepiej sobie pobierać partiami na pendriva jeżeli chcemy mieć wszystkie mapy i żeby cała akcja nie trwała jednorazowo za długo. 

Cała aktualizacja trwała u mnie 33 minuty pomimo, że według systemu miało to zająć ponad godzinę.

IMG_2786.jpg

IMG_2788.jpg