Robert_B Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Tu chodzi o to, żeby brak zasilania (rozładowany akumulator) nie przerwał procesu aktualizacji, bo jeśli by zabrakło zasilania w tym procesie to z radia zostałaby "roślinka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabuss Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Nic z tego, wciąż brak aktualizacji przez wifi, w sensie czy mapy czy system za każdym razie wyskakuje że mam najnowszą wersję, przez pendrive to w ogóle jest porażka ,no nic chyba zostaje tylko ewentualna aktualizacja przy okazji w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Pendrive jest chyba najlepszy bo pliki są duże i ciężko je pobrać wprost do auta jeżeli chcemy mieć więcej map niż tylko PL. Używałem tego programu LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aza15 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Ja też nic nie mam przez wifi. Kontaktowałem się z centrala Nissan Polska i poprosili mnie o przesłanie zdjęć z systemu (wersje ,ustawienia itp)zobaczymy co odpiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) a u mnie po polaczeniu android i włączeniu wifi z telefonem mam możliwość aktualizacji. wlasnie pobieram sobie czechy Edit. Ta informacja o nie wyłączaniu pojazdu chyba przesadzona albo błędnie przetłumaczona. Siedziałem przy wyłączonym zasilaniu, jedynie co jakis czas włączalem żeby radia posłuchać i sie zainstalowało bez problemu. Trwalo to ok. 40 min Edytowane 22 Stycznia przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRIMAR Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia U mnie poszło przez pendrive bez problemu. Aby uniknąć problemu z ew. wyłączeniem silnika przed ukończeniem aktualizacji podzieliłem "zabawę" na kilka etapów, aktualizując w drodze do i z pracy. Mapy są z czerwca 2024. Rewelacja to nie jest, ale lepiej niż z 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aza15 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Zastanawia mnie dlaczego u niektórych wsxystko idzie przez wifi a u innych tylko przez pamięć zewnętrzną Edytowane 22 Stycznia przez aza15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Przez wifi trzeba we "wszystkie ustawienia" nawigacji recznie wskazać na liscie krajów i miejsc, rejon do aktualizacji. Wcześniej połączyć wifi (hot spot) z telefonu; ja jednocześnie Android połączyłem. Poszłoby szybciej pobieranie, ale bylem w garażu, a tam mam słaby zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalvin2613 Opublikowano Poniedziałek o 08:59 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 08:59 Panowie jak myślicie czy Nissan zaktualizuje system do wersji z polifta i będzie w pełni android auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano Poniedziałek o 18:35 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:35 9 godzin temu, Kalvin2613 napisał: Panowie jak myślicie czy Nissan zaktualizuje system do wersji z polifta i będzie w pełni android auto? Było by to dla niessana dobre zagranie, (jeden system dla wszystkich) Jednak moga również olać starsze systemy. Ja dzisiaj chciałem sprawdzić aktualizację, to mi wywala caly czas "brak odpowiedzi serwera) Połączenie Wi-Fi tak jest jak i net z auta, apka nissan connect działa normalnie ale jak dam sprawdź aktualizację to wywala komunikat ze brak odpowiedzi serwera. P.s. mam jeszcze navi z dwoma pokrętłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano Poniedziałek o 19:04 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:04 Ty masz się samochodem podłączyć do swojej sieci Wi-Fi (np. domowej) lub Wi-Fi udostępnionej ze smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano Poniedziałek o 19:07 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:07 Teraz, Robert_B napisał: Ty masz się samochodem podłączyć do swojej sieci Wi-Fi (np. domowej) lub Wi-Fi udostępnionej ze smartfona. Pisałem że przez WiFi mam ten sam komunikat, Samochód na podjeździe obok domu, a po drugiej ścianie domu wisi Access-Point dla Wifi, Światłowód 1GBit up i Download, zasięg WiFi w aucie Full, Jak mi powiesz ze mam wnieść ten AP do auta i podłączyć kablem do routera, to tez nie problem (starczy mi zaledwie 10m kabla sieciowego żeby to z realizować, jednak wątpię że mi to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulik76 Opublikowano Poniedziałek o 19:31 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:31 10 godzin temu, Kalvin2613 napisał: Panowie jak myślicie czy Nissan zaktualizuje system do wersji z polifta i będzie w pełni android auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aza15 Opublikowano Poniedziałek o 19:46 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:46 Qashqai j12 po lifcie na całkiem nowy system google automotive, nie wydaje mi się żeby kiedykolwiek modele przed liftowe dostały taki system. A co do map to moja stara meganka ma lepsze mapy aktualizacja w 2022 roku jak mój Qashqai z 2024. Oba korzystają z tomtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano Poniedziałek o 20:11 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:11 Godzinę temu, Micha_123 napisał: Pisałem że przez WiFi mam ten sam komunikat, Samochód na podjeździe obok domu, a po drugiej ścianie domu wisi Access-Point dla Wifi, Światłowód 1GBit up i Download, zasięg WiFi w aucie Full, Jak mi powiesz ze mam wnieść ten AP do auta i podłączyć kablem do routera, to tez nie problem (starczy mi zaledwie 10m kabla sieciowego żeby to z realizować, jednak wątpię że mi to pomoże. O żadnym kablu nic nie pisałem, więc nie dodawaj tu niepotrzebnych tekstów. Czytając ten wątek (i to nie jest do Ciebie osobiście) odnoszę wrażenie, że niektórzy próbują pobrać aktualizację przez wbudowaną kartę SIM służącą do systemu eCall oraz do komunikacji z aplikacją Nissan. Napisałeś "Połączenie Wi-Fi tak jest jak i net z auta", więc zasugerowałem się, że chcesz aktualizować przez SIM wbudowany w auto. Rozumiem, że Cię ta kwestia irytuje, bo sam bym się wkurzał będąc na Twoim miejscu. Ja jednak podtrzymuję swoją opinię na temat nawigacji oferowanej przez Nissana, że jest to produkt "nawigacjopodobny" i chętnie bym dopłacił przy zakupie nowego auta, aby tej nawigacji tam nie było. Byleby umożliwili wyświetlanie uproszczonej nawigacji na HUD / między zegarami z Android Auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano Poniedziałek o 20:15 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:15 2 minuty temu, Robert_B napisał: Byleby umożliwili wyświetlanie uproszczonej nawigacji na HUD / między zegarami z Android Auto. Tu się zgadzam w 100% To jest jedyny powód dla czego próbuje męczyć to w nawigację wbudowaną, Jak by mi sie Maps/Waze z Android Auto wyświetlało chociaż na HUD to bym całkowicie olał temat tej wbudowanej nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi