bogdanpwik Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 witam, szumy z układu paska wielorowkowego , podejrzewam o to rolkę napinacza ale nie wiem jak tego dokonać, jak to zrobić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Mi jak wymieniał mechanik , to dźwigał silnik bo fatalny jest dostęp do śruby mocującej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 W dniu 17.11.2023 o 14:14, bogdanpwik napisał: witam, szumy z układu paska wielorowkowego , podejrzewam o to rolkę napinacza ale nie wiem jak tego dokonać, jak to zrobić?. Miałem ten sam problem. Męczyłem się w ubiegłym roku z tematem. W skrócie: - zdjąć prawe przednie koło, - zdjąć (lub częściowo poluzować) osłonę nadkola, -wsunąć lewarek pod silnik i unieść go tak, aby możliwe było przełożenie przez otwór w poszyciu metalowym nadkola klucza do odkręcenia mocowania rolki napinacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 12 minut temu, kasjopej napisał: Miałem ten sam problem. Męczyłem się w ubiegłym roku z tematem. W skrócie: - zdjąć prawe przednie koło, - zdjąć (lub częściowo poluzować) osłonę nadkola, -wsunąć lewarek pod silnik i unieść go tak, aby możliwe było przełożenie przez otwór w poszyciu metalowym nadkola klucza do odkręcenia mocowania rolki napinacza znalazłem coś takiego - moment odkręcenia 1.28: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanpwik Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Dzięki bardzo, jutro jestem umówiony na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanpwik Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Napinacza nie było potrzeby wymieniać, wymieniono łożysko rolki, koszt to: łożysko 14 zł. Robocizna to średnia picca i czteropak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi