Czaplus97 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Witam Przeszukałem forum ale nie znalazłem podobnego tematu. Posiadam Nissana Tiida 1.6 z 2007 roku. Od zeszłej soboty zauważyłem niepokojące zjawisko - hałas dobiegający z przedniej części podwozia na zimnym silniku. Po rozgrzaniu silnika i przejechaniu kilku kilometrów problem znika. Hałas to swojego rodzaju brzęczenie, które nasila się ze zwiększaniem obrotów. Na biegu jałowym nie ma takiego problemu nawet gdy silnik jest zimny. Na postoju z nawiewu wyczuwam delikatny zapach spalin. Problem zbiegł się w czasie gdy temperatura otoczenia spadła znacząco w ostatnim czasie. Tak czy inaczej będę musiał odwiedzić mechanika i stawiam na problemy z układem wydechowym. Czy ktokolwiek z Szanownych Kolegów miał podobną sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jugo1 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Cześć. Zapewne temat rozwiązany ale u mnie to była kwestia łącznika elastycznego, do tego dorabiali jakiś kołnierz plus obejma. Do poprawy było mocowanie osłony termicznej. Dodatkowo u mnie były wyczuwalne spaliny w kabinie. Pozdrawiam. Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi