Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie mogę otworzyć klapy

PSCon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy zauważyłem, że nie moge otworzyć klapy, nie słychać aby odblokowywał sie zamek..... 

Auto stoi w garażu, więc to nie problem z zamarznięciem. Czy możecie podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny? Jak to otowrzyć awaryjnie?

Z góry dziękuję za pomoc.

Klapa otwiera się tylko od wewnątrz ręcznie…

gdzie szukać przyczyny skoro nie działa nawet przycisk otwierania od zewnątrz, obok przycisku do zamykania auta?

Silnczek zamka padł? Jakie bezpieczniki mogę sprawdzić?

• 3 tygodnie później...

Opis bezpieczników powinien być w instrukcji obsługi lub w ostateczności na deklu zabezpieczającym skrzynkę bezpieczników.

W najgorszej sytuacji przełamał/przerwał się przewód do zamka. Jeśli tak się stało to na 80% przełamał się w karbowanej gumowej rurze pomiędzy karoserią a klapą bagażnika.

W załączniku masz diagram ze złączami w tylnej klapie. Trzeba zdobyć instrukcję serwisową i przekopać się przez nią do właściwego schematu elektrycznego i zlokalizować kolor przewodu. Niestety w mojej instrukcji brak spisu treści i indeksu, więc nie będę się przekopywał przez tysiące stron aby znaleźć właściwy schemat.

Generalnie trzeba przedzwonić przewody od kostek w tylnym słupku (D159, D160, D164) do kostki przycisku zamka (pewnie D168).

X-Trail_T32 BACK DOOR HARNESS.pdf

• 2 tygodnie później...

Sprawdź jedną sprawę.

Zauważyłem, że jak nie mam zaciągniętego ręcznego to nie da się otworzyć.

Może to jest trop, że gdzieś ci sygnał nie dociera.

Dziękuję za rady

Nie ogarnę tego sam, będę musiał oddać auto do serwisu Nissana, niech szukają.

Moze macie jakieś alternatywy w okolicy Wrocławia?