PSCon Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Koledzy zauważyłem, że nie moge otworzyć klapy, nie słychać aby odblokowywał sie zamek..... Auto stoi w garażu, więc to nie problem z zamarznięciem. Czy możecie podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny? Jak to otowrzyć awaryjnie? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Taka informacja powinna być w instrukcji samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Klapa otwiera się tylko od wewnątrz ręcznie… gdzie szukać przyczyny skoro nie działa nawet przycisk otwierania od zewnątrz, obok przycisku do zamykania auta? Silnczek zamka padł? Jakie bezpieczniki mogę sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Ktoś z Was wie gdzie szukać problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Opis bezpieczników powinien być w instrukcji obsługi lub w ostateczności na deklu zabezpieczającym skrzynkę bezpieczników. W najgorszej sytuacji przełamał/przerwał się przewód do zamka. Jeśli tak się stało to na 80% przełamał się w karbowanej gumowej rurze pomiędzy karoserią a klapą bagażnika. W załączniku masz diagram ze złączami w tylnej klapie. Trzeba zdobyć instrukcję serwisową i przekopać się przez nią do właściwego schematu elektrycznego i zlokalizować kolor przewodu. Niestety w mojej instrukcji brak spisu treści i indeksu, więc nie będę się przekopywał przez tysiące stron aby znaleźć właściwy schemat. Generalnie trzeba przedzwonić przewody od kostek w tylnym słupku (D159, D160, D164) do kostki przycisku zamka (pewnie D168). X-Trail_T32 BACK DOOR HARNESS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Sprawdź jedną sprawę. Zauważyłem, że jak nie mam zaciągniętego ręcznego to nie da się otworzyć. Może to jest trop, że gdzieś ci sygnał nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Dziękuję za rady Nie ogarnę tego sam, będę musiał oddać auto do serwisu Nissana, niech szukają. Moze macie jakieś alternatywy w okolicy Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 A Impwar na Wilanowskiej we Wrocku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi