arti127 Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 W związku z tym że od stycznia benzyna 95 e5 będzie zamieniona na e 10 mam pytanie czy mój silnik 2.0 benzyna z 2008 r jest na to przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Wg tej publikacji wszystkie silniki NISSAN wyprodukowane po 1 stycznia 2000 są przystosowane do paliwa E10. https://www.wyborkierowcow.pl/paliwo-e10-do-jakich-aut-mozna-je-tankowac-pelna-lista/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 4 godziny temu, DziadekJanek napisał: Wg tej publikacji wszystkie silniki NISSAN wyprodukowane po 1 stycznia 2000 są przystosowane do paliwa E10. Papier wszystko przyjmie ... silnik może być innego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Moje zdanie to nie dla E10..ale to moje zdanie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 W dniu 29.11.2023 o 00:19, Bilunia napisał: Papier wszystko przyjmie ... silnik może być innego zdania. Dzwoniłem do ASO i tak, można lać ale na koniec rozmowy gość z obsługi mówi, zalej Pan nieco ponad 5litrów i zobacz jak się zachowuje a jak nie to lać e98. To, że jeździć może, to nie znaczy że zawartość alko nie spowoduje parcenia gum i rdzewienia wtrysków. Jak wiadomo alko lubi chłonąć wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanNote Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Można tankować w Nissan Note e11 1,4L silnik CR14De benzynę e10. Na stronie rządowej nie ma nawet na liście tego samochodu na stronie auto Świat krzyczą żeby nie tankować a w opisie acea piszą że można tankować. Sprawdzałem szukając po silniku i można. Auto świat pisze głupoty. Nissan micra z tym samym silnikiem już można a Nissan note już nie można. Rozdwojenie jaźni ? To samo ze stroną rządową. Micra można a Nissana nie ma chodzi w tym wszystkim o sposób montażu wtryskiwaczy. Jak wtrysk jest bezpośredni nie zaleca się E10 a jak jest w dolocie wtrysk można używać E10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Godzinę temu, NissanNote napisał: Można tankować w Nissan Note e11 1,4L silnik CR14De benzynę e10. Na stronie rządowej nie ma nawet na liście tego samochodu na stronie auto Świat krzyczą żeby nie tankować a w opisie acea piszą że można tankować. Sprawdzałem szukając po silniku i można. Auto świat pisze głupoty. Nissan micra z tym samym silnikiem już można a Nissan note już nie można. Rozdwojenie jaźni ? To samo ze stroną rządową. Micra można a Nissana nie ma chodzi w tym wszystkim o sposób montażu wtryskiwaczy. Jak wtrysk jest bezpośredni nie zaleca się E10 a jak jest w dolocie wtrysk można używać E10 Ciekawe rzeczy piszesz... zależy od montażu wtrysiwaczy????!!! ... wszystkie pojazdy Nissan od roku 2000 mogą jeździć na RON 95 E10. A czy to zdrowe.. samemu trzeba sobie odpowiedzieć. Nie wiem jak to będzie w Polsce, mam nadzieję,że tak jak w Niemczech,że masz do wyboru RON 95 E5 i E10. E10 jest troche tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanNote Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Cytat z auto świat „…Z zestawienia wynika, że z paliwem E10 problemy mogą mieć m.in. starsze wersje aut z silnikami benzynowymi z wtryskiem bezpośrednim, np. różne modele Mitsubishi z wczesnymi silnikami GDi, ale też niektóre wersje Audi i Volkswagenów z silnikami TSI i FSI, czy też do starszych Fordów z silnikami z bezpośrednim wtryskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi