Ryszard52 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Witam Panów mam takie pytanie czy nasze Notki 1,4 będą mogły tankować E10 ? spotykam różne opinie a w Państwowej wyszukiwarce Wyszukiwarka E10 (klimat.gov.pl) Nissana Note nie ma wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniupiniu Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Ja znalazłem coś takiego .Wysłane z mojego CPH2449 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Ta tabelka zawiera sporo nieścisłości, szczególnie w zestawieniu ze stroną https://e10.klimat.gov.pl/, najlepiej dzwonić do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 E10Vertraeglichkeit (1).pdf znalazłem niemiecki katalog nie wiem czy się otworzy jest tam napisane że wszystkie Nissany od 2000r mogą jeżdzić na tym paliwie są wyjątki ,ale dotyczą silników fabrycznie przeznaczonych do paliwa 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniupiniu Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Ta tabelka zawiera sporo nieścisłości, szczególnie w zestawieniu ze stroną https://e10.klimat.gov.pl/, najlepiej dzwonić do ASO.No na tej stronie nie ma nissana note.....więc jak?Wysłane z mojego CPH2449 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ale jest Micra 1.4 która w tym przedziale produkcji ma dokładnie taki sam silnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaras Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ja znalazłem informację, że do Nissan NOTE od roku produkcji 2006 można lać paliwo E10: https://legaartis.pl/blog/2023/08/01/od-1-stycznia-nowe-paliwo-na-polskich-stacjach-benzynowych-koniec-z-tradycyjna-95-ka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniupiniu Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Wczoraj czytałem gdzieś chyba na wp że nissany po 2000 roku są przystosowane. Co dzień to jakieś nowe sprzeczne informacje. Wysłane z mojego CPH2449 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Wróć do - Tych używanych samochodów nie kupuj pod żadnym pozorem! Zostaną "wycofane" jeszcze przed zakazem Diesla [LISTA]google-news (wrc.net.pl) tutaj jest ta sama lista co u Kolegi Yaras artykuł jest ze stycznia 2021r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Dużo tutaj wody. Każdy może sobie TUTAJ sprawdzić czy silnik jego auta jest przystosowany do E10 Sprawdziłem swojego Pulsara 2014 1,2 dig-t ... jest przystosowany Cytat UWAGA: Jeśli Twój samochód nie znajduje się w wyszukiwarce pojazdów: Zajrzyj do wnętrza klapy wlewu paliwa. Sprawdź instrukcję obsługi pojazdu. Zapytaj producenta samochodu/lokalnego dealera. Jeśli nadal nie masz pewności, użyj benzyny E5. Nadal będzie dostępna na stacjach benzynowych w klasie premium. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Bilunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 https://e10.klimat.gov.pl w oficjalnej wyszukiwarce pokazał się Nissan Note e11 pierwszej generacji silniki 1,4 i 1,6 są na zielono 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyR Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Moze ktoś wie jaki mamy zbiornik paliwa (metal czy plastik?) w Note 1.4 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi