Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolka Immo

mario1974
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam problem czy kontrolka z immo czerwone auto z kluczykiem ma migać po zamknięciu auta bo wcześniej nie zwróciłem uwagi i nie wiem czy tak ma być auto pali bez problemu 

Z góry dzięki za info 

• 2 tygodnie później...
  W dniu 2.01.2024 o 07:58, Brzyk napisał:

Imitacja alarmu... miga

Rozwiń  

To nie musi być imitacja. Tez tak myślałem, ze tak mam w poprzednim J11, aż przyleciała do mnie policja, ze auto wyje, bo sie ktoś włamał.

Aby sie upewnić, czy ma sie alarm, to można zrobić test. Otworzyć szybę i zamknąć normalnie samochód. Przez otwarta szybę otwieramy drzwi od wewnątrz i wszystko będzie jasne. Taka symulacja zbitej szyby.

W dniu 14.01.2024 o 17:54, karoln napisał:

To nie musi być imitacja. Tez tak myślałem, ze tak mam w poprzednim J11, aż przyleciała do mnie policja, ze auto wyje, bo sie ktoś włamał.

Aby sie upewnić, czy ma sie alarm, to można zrobić test. Otworzyć szybę i zamknąć normalnie samochód. Przez otwarta szybę otwieramy drzwi od wewnątrz i wszystko będzie jasne. Taka symulacja zbitej szyby.

Rozwiń  

Troche śmieszna ta symulacja. Łatwiej zamknąć normalnie będąc w srodku i otworzyć drzwi ☺

W dniu 14.01.2024 o 19:47, JackSet napisał:

Troche śmieszna ta symulacja. Łatwiej zamknąć normalnie będąc w środku i otworzyć drzwi ☺

Rozwiń  

No niekoniecznie, są alarmy, które wykrywają ruch wewnątrz samochodu. Nie jestem pewny, czy da sie wtedy uzbroić alarm.  Można popróbować. Na pewno można tez inaczej, popytać  złodziei.

W dniu 14.01.2024 o 19:47, JackSet napisał:

Troche śmieszna ta symulacja. Łatwiej zamknąć normalnie będąc w srodku i otworzyć drzwi ☺

Rozwiń  

Z keyless tez sie nie da zamknąć samochodu od środka.

?

W dniu 14.01.2024 o 20:34, karoln napisał:

są alarmy, które wykrywają ruch wewnątrz samochodu.

?

Rozwiń  

Ale wtedy oczy ci wykłują widoczne  czujki ultradźwiękowe. Nie trze nic kombinować, chyba że chce się sprawdzić czy działa.

W dniu 14.01.2024 o 20:34, karoln napisał:

Na pewno można tez inaczej, popytać  złodziei.

Rozwiń  

Złodzieje pewnie uważnie się tej dyskusji przyglądają :dribble: