Boncur Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Cześć, w P12 (fantastyzna jest ta laguna) przy morzach doszło do nieoczekiwanej sytuacji. Drzwi pasażera przód po trzaśnięciu po prostu się odbijają. Smarowałem WD-40, ale zamek chodzi na sucho jakby nigdy nic tj. Jeśli włożę tam śrubokręt, to normalnie się rygluje i nie ma problemu. Czy ktoś miał taki problem? Jak sobie z tym poradzić, bo pierdoła unieruchomiła mi auto. Zupełnie innne pytanie mam o klamkę kierowcy. Muszę ją wymienić (zewnętrzna nie działa), ale chciałbym wymienić tak abym mógł otwierać auto grotem kluczyka. Obecnie wkładka zamka nie pasuje do tego co jest w centralce. Czy jest jakieś inne rozwiązanie (łącznie z patologicznymi rozwiazaniami jak np. szlifowaniem bolców zamka, aby otwierał je zwykły śrubokręt) żeby zamek z kluczykiem działał niż wymiana zamka, kluczyków i stacyjki z tego jednego dawcy? Z góry forumowiczom serdeczne Bóg zapłać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boncur Opublikowano 9 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Btw, przypadłość właśnie dotknęła kolejne drzwi i tym sposobem prawa strona jest zwiazana linką... -13°C Wrocław brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chytry.lis Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Też tak miałem ale z drzwiami od kierowcy i od pasażera po stronie kierowcy. W moim przypadku ma to związek z mrozem. Jak auto się zagrzało po przejechaniu ok 50 km to drzwi zaczęły działać poprawnie. Sytuacja cyklicznie powraca. Tak mniej więcej raz w sezonie przy pierwszych mrozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Miałem to samo z tylnymi od pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi