Kwiatek1234 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek1234 Opublikowano 11 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Witam. Mam problem z ladowaniem w nissan note E11 2006r silnik 1.6 problem polega na tym że po postoju nocnym przy niższych a także temperaturach bliskich 0 +5 auto ciężko zapala. Po podłączeniu miernika pokazuje bateria do wymiany a ładowanie 14.8. akumulator jest nowy alternator sprawdzony u elektryka na stanowisku. Po wyjęciu akumulatora z auta ponownie test i pokazuje bateria naładowana i komunikat że dobra. Po włożeniu innego akumulatora do auta problem jest ten sam czyli akumulator do wymiany i ładowanie 14.8. Masa do silnika wyczyszczona klemy też rozrusznik wyjmowałem czyściłam przewód prądowy i ten cienki styk jest. Podpowiedźcie co może być przyczyną lub polećcie jakiegoś elektryka bo już nie wiem co może być. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź od forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia W dniu 11.01.2024 o 10:39, Kwiatek1234 napisał: Witam. Mam problem z ladowaniem w nissan note E11 2006r silnik 1.6 problem polega na tym że po postoju nocnym przy niższych a także temperaturach bliskich 0 +5 auto ciężko zapala. Po podłączeniu miernika pokazuje bateria do wymiany a ładowanie 14.8. akumulator jest nowy alternator sprawdzony u elektryka na stanowisku. Po wyjęciu akumulatora z auta ponownie test i pokazuje bateria naładowana i komunikat że dobra. Po włożeniu innego akumulatora do auta problem jest ten sam czyli akumulator do wymiany i ładowanie 14.8. Masa do silnika wyczyszczona klemy też rozrusznik wyjmowałem czyściłam przewód prądowy i ten cienki styk jest. Podpowiedźcie co może być przyczyną lub polećcie jakiegoś elektryka bo już nie wiem co może być. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź od forumowiczów Ładowanie 14,8V idealne. Akumulator naładuj prostownikiem i odczekaj kilka dni, wtedy sprawdź pod obciążeniem, ok 150A, napięcie powinno spaść nie niżej jak 11V. Każdy sklep z akumulatorami powinien mieć taki miernik. A nowy akumulator już po tygodniu można zepsuć na własne życzenie i nie musi być to wina fabryki. U mnie w Note 1,4 z 2013r jeszcze ten sam od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek1234 Opublikowano 12 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Witaj. Dzięki za odpowiedź już chyba wiem co będzie ktoś mi podpowiedział... Jest pęknięta klema plusowa i nie kontaktuje dobrze. Zamówiona będzie we wtorek i jak pomoże opiszę temat... Ale dzięki za radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi