Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki prostownik

2pac
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś poleci jakiś prostownik nie za miliony, a którym mógłbym od czasu do czasu podładować akumulator?

Niestety krótkie odcinki robią swoje i akumulator jest niedoładowany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

44 minuty temu, 2pac napisał:

Może ktoś poleci jakiś prostownik nie za miliony

Ja wieki temu kupiłem taki wynalazek i jak na razie sprawuje się elegancko  Instrukcja - opis.
Ok rok temu kuzynowi padł wiekowy prostownik i podobnie jak Ty szukał czegoś funkcjonalnego w rozsądnej cenie. Podpytałem znawców tematu którzy polecili mi coś takiego , więc zrobiłem kuzynowi prezent. Jest super zadowolony.   

Edytowane przez Bilunia
  • Like 1

Ja mam z lidla ze starych czasów ( 4-5 lat )  za jakies 80 zł. Ładuję nim każdy aku jaki mam w domu.

• Like 2
  • Upvote 1

Ostatnio mialem problem z odpalaniem rano przy tych mocno minusowych temperaturach. Wiem, ze moj aku (original nissan) jest do wymiany ale postanowilem go po kosztach sprobowac ratowac. Kupilem popularny na allegro sprzet FOXSUR 8A i po paru ladowaniach plus paru akcjach z repair udalo mi sie go postawic na nogi. Na jak dlugo to juz nie wiem.

https://allegro.pl/oferta/prostownik-samochodowy-do-akumulatorow-12v-24v-funkcja-naprawy-inteligentny-14985354225

Uadlo mi sie go kupic za 64 zl.

Na poczatku zrobilem ladowanie-repair-ladowanie. Bylo ok ale po jakims czasie znowu jakos tak nie teges krecil. Poszperalem troche na yt i funkcja repair podtrzymuje ladowanie nawet po zakonczeniu cyklu (wedlug instrukcji 18h).  Warto zostawic na 48h ale ja niestety nie mialem tyle czasu i zrobilem funkcje repair, nastepnie po zakonczeniu znowu wlaczylem repair ale nie czekalem do konca bo juz rano musialem jechac. Takze ladowalem jakies 36h i jest poki co ok. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...
W dniu 21.01.2024 o 13:38, JackSet napisał:

Ja polecam Cetek MXS 5.0

Zarówno do zwykłych jak u EFB/AGM.

20231011_130430.thumb.jpg.61db6061db43359354ba0079fc3b2887.jpg

https://www.ctek24.pl/project/ctek-mxs-5-0/

Polecam. Mam kilka lat i ładuję kilka aku okresowo. Można spoko pozostawić nawet na kilka dni a nawet dużo dłużej i podtrzymuje napięcie.