sepa Opublikowano 26 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2024 Witam, jak to jest z tym płynem? Da się spuścić cały z bloku silnika też? Bo mechanik mnie ostatnio uświadomił że da się tylko część tego płynu wymienić? Jakie macie doświadczenia? Słyszałem że są jakieś korki spustowe w bloku silnika czy to prawda? Może ktoś wymieniał cały plyn? Każda pomoc się przyda. Silnik 1.2 DIG-T benzyna w automacie z 2016r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 27 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 17 godzin temu, sepa napisał: Witam, jak to jest z tym płynem? Da się spuścić cały z bloku silnika też? Bo mechanik mnie ostatnio uświadomił że da się tylko część tego płynu wymienić? Jakie macie doświadczenia? Słyszałem że są jakieś korki spustowe w bloku silnika czy to prawda? Może ktoś wymieniał cały plyn? Każda pomoc się przyda. Silnik 1.2 DIG-T benzyna w automacie z 2016r. Masz zabrudzony płyn, że trzeba wszystko przeczyścić/usunąć ? U mnie wymieniali, to tyle spuścili ile potem zalali (wliczając dolewkę po odpowietrzeniu - jeździe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi