r5k4 Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia czy jest możliwość sprawdzenia czujnika poziomu oleju? U mnie brak jest informacji o oleju na pulpicie /ciśnienie pokazuje/ . Co proponujecie od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia W moim 1.5 K9K jest czujnik poziomu oleju. Przypuszczam, że jeśli będzie go zbyt mało to kontrolka z symbolom oliwiarki nie zgaśnie, lub wyświetli się komunikat "oil level low". Tylko jest małe "ale", jeśli kontrolka nie zgaśnie może to świadczyć o słabym ciśnieniu lub braku oleju. Takie 2w1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 31 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia fizycznie u mnie jest czujnik ciśnienia oleju /kontrolka działa/ i jest czujnik poziomu oleju ale z tego nie ma żadnego komunikatu wyświetlanego na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Witam, Z tego co pamiętam, czujnik poziomu oleju pokazuje poziom tylko zaraz po uruchomieniu silnika. Pokazuje Ci się informacja oil ok? Jeśli tak, to w momencie wyświetlania tego komunikatu wciskasz bodajże info na kierownicy i komunikat przełącza się na skalę ze wskazaniem poziomu. Pozdrawiam. Edytowane 31 Stycznia przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 31 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Chodzi o to,że takiej informacji wcale nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 8 godzin temu, bhtom napisał: Witam, Z tego co pamiętam, czujnik poziomu oleju pokazuje poziom tylko zaraz po uruchomieniu silnika. Pokazuje Ci się informacja oil ok? Jeśli tak, to w momencie wyświetlania tego komunikatu wciskasz bodajże info na kierownicy i komunikat przełącza się na skalę ze wskazaniem poziomu. Pozdrawiam. Potwierdzam, tak było. "OIL OK" lub "OIL LO" a potem po wciśnięciu na kierownicy pokazuje stan w skali 5 stopniowej np. ■■■■□ między zegarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 1 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Czegoś takiego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego No to albo szlag czujnika trafił albo został usunięty ze swego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 1 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego fizycznie jest w misce bo sprawdzałem /jest podłączony/.czy masz na myśli usunięcie go z programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju123 Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego dokładnie może być wykasowany , lub uszkodzony ach ta komputeryzacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi