gradzik Opublikowano 13 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Nie znalazłem takiego wątku stąd moje pytania Jakich belek dachowych używacie do wersji bez fabrycznych relingów (Thule, Yakima, coś innego)? Coś może pasuje z J11 - jakieś fabryczne Nissana? Czy te łapki od mocowania blachy nad drzwiami nie rysują Wam karoserii, czy może naklejacie w tych miejscach folię bezbarwną i dopiero mocujecie? Czy jeździcie z tymi belkami cały czas? nie zostają jakieś wgniecenia w karoserii przy mocnym dokręceniu takiego rodzaju mocowania do drzwi (kiedyś miałem tak założone na innym samochodzie ale tylko na okres dwóch tygodni i nic nie zostało.....ale znowu na Maździe jeżdziłem przez trzy lata i mam wrażenie lekich wgniotek przy innym mocowaniu od góry w otwory fabryczne ale może za mocno skręciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamillC Opublikowano 8 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Podbijam temat- czy używa ktoś fabrycznych KE7306U510 ? Czy lepiej w podobnej kwocie zastosować jakiś zestaw od Thule ? Thule używa tych otworów w dachu od strony drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokado Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Korzystam z tych "fabrycznych" tyle, że w odmianie przeznaczonej na relingi - wyglądają podobnie jak te wskazane wyżej. Ogólnie sprawdzają się bardzo dobrze ale gdybym miał kupować ponownie, zwróciłbym uwagę na ich rzeczywistą szerokość. W tych fabrycznych ich "plastikowa obudowa/uchwyt" zabiera dość sporo centymetrów, których może brakować jeśli chcesz zamontować więcej bagażników na rowery albo bagażniki na rower i boks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi