Artur82 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Witam wszystkich czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jakiej grubości potrzebuje klocków hamulcowych na przód i na tył ,z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Kupując klocki z atestem, dedykowane do konkretnego modelu są już odpowiedniej grubości a wymienia się je na nowe gdy grubość jest poniżej 2mm, wtedy też odzywa się czujnik zużycia. Brzmi to jakbyś chciał zrobić klocki samodzielnie.Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Godzinę temu, Artur82 napisał: Witam wszystkich czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jakiej grubości potrzebuje klocków hamulcowych na przód i na tył ,z góry dziękuję za pomoc Do tego co pisał Mirek,można jedynie dodać że nowe o które pytasz mają zazwyczaj od 9-12mm .Ale kupując dedykowane do modelu nie musisz się o to martwić,natomiast wymiana,praktycznie nikt nie czeka do piszczenia,mają 2-3mm ,a to widać nawet bez zdejmowania koła...i się wymienia.Z przodu,jak ktoś wie co robić to 30 minut jedno koło na spokojnie.Tył (elektryczne) już troszkę więcej,ale też nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur82 Opublikowano 14 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Godzinę temu, Artur82 napisał: Witam wszystkich czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jakiej grubości potrzebuje klocków hamulcowych na przód i na tył ,z góry dziękuję za pomoc Tak dokładnie sam chce je wymienić ,i na Autodock są różne grubości dlatego pytam 11 minut temu, JACKO29 napisał: Do tego co pisał Mirek,można jedynie dodać że nowe o które pytasz mają zazwyczaj od 9-12mm .Ale kupując dedykowane do modelu nie musisz się o to martwić,natomiast wymiana,praktycznie nikt nie czeka do piszczenia,mają 2-3mm ,a to widać nawet bez zdejmowania koła...i się wymienia.Z przodu,jak ktoś wie co robić to 30 minut jedno koło na spokojnie.Tył (elektryczne) już troszkę więcej,ale też nie problem. No właśnie jest problem bo ma Autodoc zaczynają się grubości od 16.4mm do 18.5 na przód ,a na tył od 14mm do 15.5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur82 Opublikowano 14 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Godzinę temu, MirekCC napisał: Kupując klocki z atestem, dedykowane do konkretnego modelu są już odpowiedniej grubości a wymienia się je na nowe gdy grubość jest poniżej 2mm, wtedy też odzywa się czujnik zużycia. Brzmi to jakbyś chciał zrobić klocki samodzielnie. Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Ja nie chcę ich zrobić samodzielnie ,tylko wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego I poczytaj opinie, ktore piszcza, bo bedzie Cie zapewne wkur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Kup klocki ATE, mam na przodzie i tyle i jestem zadowolony. Nie piszczą, nie pylą, dobrze hamują.Przód: 13.0460-5691.2Tył: 13.0460-2600.2Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi