Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kto w okolicy Poznania spowoduje, że ciepłe powietrze będzie docierało do kabiny zarówno po lewej jak i po prawej stronie :)

broope
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Wiem że problem jest już opisany i wytłumaczony na forum. Pewnie podczas wymiany filtra kabinowego mechanik źle zamontował / ustawił zębatkę silniczka sterującego klapą przepływu powietrza.

Mam pytanie kto w okolicach Poznania mógłby ustawić tą zębatkę prawidłowo.

Ktoś zna jakiś namiar?

Pozdr

Rafal

Dzięki r5k4

Właśnie o to mi chodzi, tylko żeby ktoś w to zajrzał, a nie ja :) hahaha. Mechanika / elektryka nie jest moim hobby :) szukam kogoś z mojej okolicy, kto mógłby mi w tym pomóc.

Masz kogoś takiego w swoich kontaktach?

podjechać do jakiegoś mechanika ,nawet dając mu to do przeczytania powinien to ogarnąć. powodzenia

• Thanks 1

• 2 tygodnie później...

Witam,

W dniu 3.03.2024 o 08:57, broope napisał:

Właśnie o to mi chodzi, tylko żeby ktoś w to zajrzał, a nie ja :) hahaha.

To naprawdę nic trudnego... Zdejmujesz silniczek z zębatki, ta grawitacyjnie opada, ustawiasz pokrętło klimy na LO, silniczek ustawia się w skrajną pozycję i tak montujesz silnik w uchwycie.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
On 3/12/2024 at 7:12 PM, bhtom said:

Witam,

To naprawdę nic trudnego... Zdejmujesz silniczek z zębatki, ta grawitacyjnie opada, ustawiasz pokrętło klimy na LO, silniczek ustawia się w skrajną pozycję i tak montujesz silnik w uchwycie.

Pozdrawiam.

No, nie jestem pewien :) hahaha

Ciągle jeszcze tegp nie zrobiłem a jest coraz cieplej. Bez tego nie napełniam klimy.

• 8 miesięcy temu...

Witam i wracam do tematu jako, że wiosna i lato już minęły i jestesmy w zaawansowanej zimie ;)

W sprawie mam postęp. Otóż nie jest to kwestia ustawień silniczka, tylko jego BRAKU. W serwisie Nissana dowiedziałem się, że tej części nie ma w Polsce na żadnym ich magazynie. Ratunkiem jest rynek części używanych. 

Nie znam numeru producenta tej części, ale jest to silniczek usytuowany przed drążkiem zmiany biegów od strony kierowcy. Dowiedziałem się również że taki sam silniczek używany jest jeszcze przez innych producentów samochodów i tam posiada też inny numer.

Czy może ktoś ma na zbyciu tą część? Albo wie o kimś, kto miałby ten silniczek? Najlepiej żeby był kompletny wraz z zębatką (która jest odrębną częścią).

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.