Jagoda1980 Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Witam. Po 6 latach bezawaryjnej jazdy , Notek postanowił sie zbuntować. Chodzi o zamek centralny i prace wycieraczek na włączonym trybie czujnik deszczu. Z początku, drzwi kierowcy nie chciały się zamykać, trzeba było kilka razy wciskać przycisk na pilocie. Od wczoraj , nagle, nie chcą sie zamknąć drzwi kierowcy i pasażera , pasażera z lewej strony. Jeżeli chodzi o wycieraczki, to czasami pracują cały czas, nawet jak nie pada mocny deszcz. Znalazłem opis w internecie , że może to być moduł BCM. Moje pytanie , czy jeżeli kupię używany , to trzeba go kodować do danego auta? I może ma ktoś schemat elektryczny przewodów które wychodzą z BCM? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca (edytowane) Było na temat modułu BCM na forum Note jakieś siedem lat temu. Były fotki, ale już wszystko pokasowało się. Mogę tylko dodać że jak kupisz moduł będzie trzeba adoptować Consultem. Tu masz link z przed lat może coś rozświetli. Połączeń tam raczej nie ma. Wypina się kostkę(złącze)i wyjmuje moduł. https://www.nissanbook.ru/pl/variant/Note-E11/electrics/device/snyatie-i-ustanovka-bloka-vsm Tyle z mojej strony. Edytowane 2 Marca przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi