Dominik__ Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Panowie , mam problem z tempomatem . pacjent to qaszkai j10 2010r , 2.0 benzyna w automacie . podczas jazdy jadąc prędkością powyżej 60 km/h robię następującą czynność : klikam na kierownicy po prawej stronie na tempomat , na fisie nad zegarami wyskakuje cruiser set i set miga , następnie klikam strzałką do góry na kierownicy i nic się nie uruchamia . Błędu w postaci checku na wyświetlaczu brak . co robię nie tak i gdzie mogę szukać problemu ? Dodam że przyciski kierownicy po lewej stronie działają .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo1277 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca cześć Mam podobny problem z tym że nie działa w ogóle tempomat ( lewa działa). Diagnoza mechanika to taśma w kierownicy do wymiany.... czekam na wolny termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik__ Opublikowano 7 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca (edytowane) Orientowales się jaki koszt taśmy ? czyli jak klikasz prawym przyciskiem na tempomat to nie reaguje w postaci cruise set ? Edytowane 7 Marca przez Dominik__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo1277 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca 12 godzin temu, Dominik__ napisał: Orientowales się jaki koszt taśmy ? czyli jak klikasz prawym przyciskiem na tempomat to nie reaguje w postaci cruise set ? dokładnie klikam i zero reakcji w necie koszt taśmy coś koło 150 PLN... a za wymianę to jeszcze nie wiem bo mechanik to mój dobry znajomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca Może to jednak nie problem taśmy. U mnie np.problemem były zamienione czujniki na pedale sprzęgła (są dwa). Objaw taki ze tempomatu brak... Zakładałem osobny post w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik__ Opublikowano 9 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 27 minut temu, Batman404 napisał: Może to jednak nie problem taśmy. U mnie np.problemem były zamienione czujniki na pedale sprzęgła (są dwa). Objaw taki ze tempomatu brak... Zakładałem osobny post w tej sprawie Dzięki kolego za podpowiedź , już jest trop w takim razie . Nie wydaje mi się żeby była to taśma bo jest połączona z poduszką powietrzną i gdyby taśma była uszkodzona to podejrzewam że byłby błąd od poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca Sprawdź sobie czy po tym jak zapali Ci się Cruise podczas jazdy oczywiście, wcisniesz sprzęgło i daj set na minus... Zobacz czy wyświetli Ci się na chwilę aktualna prędkość... U mnie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik__ Opublikowano 9 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca Mam automat także musiałbym nacisnąć pedal hamulca . Kolega mi podpowiedział właśnie żeby wcisnąć najpierw minus a potem plus a ja robiłem na odwrót . u niego w Chrysler volt minusem odpala się tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi