mgoscicki Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Qashqai J10 2012 2.0 dci 150 km 4x4 climatronik Witam Wiem że temat był przerabiany ale nigdzie nie znalazłem wątku z niedziałającym nastawieniem nawiewu (szyba, nogi ect.) + niedziałająca dmuchawa nawiewu. Bezpieczniki sprawdzone. (2x 15A + przekaźnik). Przekaźnik wyraźnie zaskakuje przy przekręceniu kluczyków. Nie sprawdzony rezystor dmuchawy. Nie zabieram się za wymianę bo zastanawiające jest nie działanie na stawów nadmuchu( nogi/szyba/fornt), a rezystor chyba tylko odpowiada za siłę nadmuchu. Na żadnym biegu nie działa (sprawdzony nawiew wewnętrzny, zewnętrzny, bieg max, bieg min, wył / wł klima) cisza jak makiem Czy prócz tych dwóch bezpieczników i przekaźnika jest jeszcze coś zabezpieczającego? Co może być przyczyną braku nawiewu i sterowania gdzie ma dmuchać. Dzięki z góry za podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Witam, Po co piszesz drugi raz taki sam temat i zaśmiecasz forum? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgoscicki Opublikowano 27 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca Bardzo przepraszam ale napisałem drugi raz ponieważ otrzymałem typową odpowiedź niedziałającej dmuchawy - czyli rezystor lub silnik. Drugi post bardziej napisałem pod kątem wyboru nadmuchu (nogi, szyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi