OFF-ROADER Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Mechanizm miedzyosiowy to taki dyfer tylko, który rozkłada napęd nie na koła a na osie (przód i tył). Kiedy ma się mechanizm między osiowy to jazda 4x4 na śliskich krętych drogach to sama przyjemność, w navarze będe raczej unikał dopinania przodu, szkoda mi mechanizmów, no chyba, że teren rzeczywiście będzie trudny. Dzis podczas prób napędów oczywiście zakopałem NAVARE na amen Nie wiem jak jest w obecnym Patrolu ale w paroletnich modelach jest mechanizm międzyosiowy, mialem przyjemność takim jeżdzić. Co do D22 to rzeczywiście to co pisałem to były moje domniemania. Zaden Patrol nie ma mechanizmu różnicowego międzyosiowego :mikolaj: .....po za tym to super auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaden Patrol nie ma mechanizmu różnicowego międzyosiowego :mikolaj: .....po za tym to super auto Oj ale tu koledzy kfiatki zapodają. Oczywiście Patrole nie mają centralnego mechanizmu różnicowego. Ma go np : Pajero tam się to zwie Superselect Land Rover (Range, LR, Defender) Peepy (Quadra Drive ?or something) reszta się z grubsza zgadza, z takim mechanizmem można jeździć z napędem na obie osie po "czarnym" i nic nie zostanie zmielone, bez tego mechanizmu też można ale tylko do przodu bez skrętów Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Z Nissanów miedzysosiówkę ma tylko X trail i Murrano , ale to SUVy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie wiem jak Murano ale Xtrail to raczej ma sprzęgło a nie układ róznicowy tak jak Pathfinder. I to jest rozwiązanie dlaekie od ideału. To ja juz wolę jak w Navarze na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie wiem jak Murano ale Xtrail to raczej ma sprzęgło a nie układ róznicowy tak jak Pathfinder. I to jest rozwiązanie dlaekie od ideału. To ja juz wolę jak w Navarze na sztywno. LSD, wszędzie LSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Tyyy LSD to może być co najwyżej w tylnym moście a nie międzyosiowo Pana z plaskaczem prosimy o wzięcie korepetycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Tyyy LSD to może być co najwyżej w tylnym moście a nie międzyosiowo Pana z plaskaczem prosimy o wzięcie korepetycji No ale po mnie pojechałeś Przyznaję walnąłem tu drobny skrót myślowy.. LSD jest stosowany jako tylnio osiowy ale również centralny np. RR2 ma takie centralny rozdział Grand Vitara zresztą też i może to już auta z innej bajki Subarak Lesnik i Toyka Rav4 II, Murano i X-trail też tak mają Może ja na razie jestem tylko teoretyk ... ale korków nie potrzebuję Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ale to nie jest LSD prę pana. Tylko taki "dynks". Takie sprzęgiełko co to popuszcza w normalnej jeździe a można ustawić na "lock" i nie popuszcza. Ale to LSD w żadnym razie nie chce być. No albo ja gupi jestem No to leć pan na te korki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Ludziki piszcie w profilu skąd mieszkacie to będzie łatwiej. No chyba, że to wstyd Witam. No to od dzisiaj również Kłodawa koło Gorzowa . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jak czytam wypociny niektórych osób o dyfrze międzyosiowym w Nissanach to przypomina mi się jeden sprzedawca, który próbował mi wcisnąć, że sprzęgiełka to według niego blokada mostu. To było tak: Panie przekręcasz te motylki i normalnie wszedzie auto wjeżdża. :one: Z tym, że każde auto może wszędzie wjechać, tylko w niektórych jest problem z wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Jak czytam wypociny niektórych osób o dyfrze międzyosiowym w Nissanach to przypomina mi się jeden sprzedawca, który próbował mi wcisnąć, że sprzęgiełka to według niego blokada mostu. To było tak: Panie przekręcasz te motylki i normalnie wszedzie auto wjeżdża. :one: Z tym, że każde auto może wszędzie wjechać, tylko w niektórych jest problem z wyjazdem Z tym wyjazdem to też nie jest tak źle, zawsze w promieniu 100 km znajdzie się jakiś ciągnik Pewien znajomy, wprawdzie nie Navarą, tak się przejął że ma samochód terenowy i zachciało mu się ominąc korek polami. Efekt był taki że zerwał krzyżaki na wale napędowym . A propos tematu: Navarze stuknęło 35 tys i ma się dobrze. :one: baboli nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 - auto sciaga w prawo, u mnie w lewo - kolo kierownicy przy jezdzie na wprost przechylone znacznie w lewo, u mnie tez - cos klepie w zawieszeniu, sie przyzwyczailem - przy gaszeniu motor dziwnie trzesie, standardzik ale to nic zlego - dywaniki kompletnie nie pasuja na tyl, hehe u mnie zupelnie nie pasuja z przodu ktos narzekal na dzialanie czujnika deszczu..teraz jezdze zastepcza almera i tam nei ma czujnika..ba sa 2 tryby pracy wycieraczek (jesli tak to mozna nazwaz) jeden jest "za wolny" a drugi "za szybki" - teraz juz nigdy na to nie bede marudzil... a pozatym mialo byc o babolach a nie o zadadzie dzailania roznicowego pozatym to ze tak dziala na czarnym to nic dziwnego i nie mozna tego uznac za babola bo po prostu "ten model tak ma" (zreszta kilka innych rowniez z podobnym rozwiazaniem) u mnie oprocz kolesia ktory skasowal sobie omege 2.0 na moim tyle usterki nieznaczne.w dalszym ciagu za duzo oleju na bagnecie wychodzi - maja to sprawdzic przy okazji...do reszty sie tak juz przyzwyczailem a w porownnaiu z almera to to jest zaje... fura i jezdzi rewelacyjnie (btw gdzie w tej almerze jest te 100km???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gal anonim Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 miałem to samo na jeździe testowej , jednak nasi NIEDOINFORMOWANI sprzedawcy nam nic nie mówią na ten temat. Spytałem się "kobiety" sprzedawcy która ze mną wsiadła , czy mogę od razu włączyć 4h i ruszyć spod salonu ( było sucho ) jakoś ruszyłem dojechałem do świateł skręciłem kołami i jeb ! - zagsł mi - ona na mnie , że trzeba więcej gazu i pojedzie. Co za profesjonalne podejście do klienta. Omijajcie SALON w RYBNIKu na ul. Wodzisławskiej. :kosci: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi