sundayman Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Niestety w końcu po latach błędów i wypaczeń ( i braku czasu na konserwację ) rama została zeżarta przez rdzę i pękła. Na razie z jednej strony ale wiadomo jak jest... Niestety na jakieś reparaturki czy inne proste zabiegi jest znacznie za późno - bo nie ma za bardzo do czego spawać. Trzeba by tylną część ramy wymieniać. Może częściowo. Ktoś zna kogoś z Łodzi albo okolic kto mógłby mi to zrobić w miarę porządnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Sam nie korzystałem ale to znany i polecany serwis http://karlowicz4x4.pl/ Z Łodzi nie masz aż tak daleko. Przy pełnoletnim prawie samochodzie koszt takiej naprawy będzie znaczny w porównaniu do wartości pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 1 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) W Bielsku Białej gość produkuje https://www.olx.pl/d/oferta/tyl-ramy-navara-d40-CID5-IDRFkv6.html tył ramy albo cała rama https://www.olx.pl/d/oferta/rama-navara-d40-4-drzwi-CID5-IDS2M28.html. Naprawa tego co masz to już chyba nie ma sensu. Edytowane 1 Kwietnia przez dzemik Dodatk info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sundayman Opublikowano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Do karlowicz4x4.pl dzwoniłem. Oni robią bardzo porządnie - ale za bardzo jak na ten samochód. Znaczy zrobią całą ramę na tip-top. Co podniesie wartość samochodu o 100% prawie - nie ma sensu ekonomicznego niestety. W moim przypadku prawdopodobnie wystarczy zrobić tylną część ramy. Problem dodatkowy polega na tym, że muszę też zrobić tylne błotniki ( korozja też tam żre ) - więc muszę jakiś konsensus kosztowy zachować żeby warto było się w to bawić w ogóle. Jak się nie uda - pozostaje sprzedać jak jest i kupić nowszy Ale gdyby się udało, to chętnie bym na jakiś czas pozostał przy tym klamocie, bo ma dobrze zrobiony silnik i poza rdzą to całkiem fajnie jeździł jeszcze. Tą ramę samoróbną z OLX widziałem - biorę to pod uwagę ale właśnie potrzebny fachowiec, który to ogarnie bo niestety nie mam możliwości zrobić tego sam. A szkoda. Edytowane 1 Kwietnia przez sundayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Ja ze swoją się pożegnałem właśnie z tego powodu , że nie było już do czego spawać łatek. Pojechała na Ukrainę, na wojnę. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 22 Lipca Udostępnij Opublikowano 22 Lipca W dniu 2.04.2024 o 18:24, dzemik napisał: Ja ze swoją się pożegnałem właśnie z tego powodu , że nie było już do czego spawać łatek. Pojechała na Ukrainę, na wojnę. ? Mój Parch też na wojnę poszedł z powodu ramy. Pozdr Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Pif Paf Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia I jak rozwiązałeś problem? Bo mam podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sundayman Opublikowano 11 Września Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września (edytowane) Na razie nie rozwiązałem. Do Karlowicza nie pojadę bo budżetowo się to nie spina. Dziś z kolegą, który ma trochę więcej pojęcia niż ja stwierdziliśmy, że może się sami za to weźmiemy. Ja mam 2 lewe ręce do mechaniki ale on tam sobie jakoś radzi. No jeszcze nie wiem. Jak się weźmiemy i coś zrobimy to napiszę. Ostatecznie spróbuję ją sprzedać no ale cóż wezmę za auto a tym stanie... Trochę szkoda, bo mechanicznie jest OK, silnik chodzi aż miło ( od kiedy zatkałem EGR to jeszcze lepiej :), przód ramy też w porządku, no jeszcze spokojnie parę latek można go tłuc do wożenia drewna do kominka itp Edytowane 11 Września przez sundayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi