tomasi Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Następny post z gatunku multimediów. Po porażce z przewodowym android auto, chyba następna. Czy da się uruchomić alexę? Chociażby w języku angielskim? Mi krzyczy, że nie jest dostępna w naszym kraju. A przecież Nissan nawet na stronie się chwali, co prawda ma obok cyferki i na dole pisze, że dostępne tylko w niektórych krajach, ale w takim wypadku po co o tym pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia A jest Alexa oficjalnie dostępna w Polsce? Bo z tego co wiem, to nie. I Nissan nie ma nic do tego. To raczej do Amazona musiałbyś pisać. A przełącz cały system auta na język angielski i sprawdź, czy wtedy pogadasz sobie z Alexą po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasi Opublikowano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Już wcześniej przełączyłem system na angielski. Ograniczenie jest geograficzne. Niby Nissan nie ma nic do tego, ale w oficjalnych materiałach się tym chwali (oczywiście trzeba patrzeć na cyferki, gdyż w przypisach jest już inaczej). A jeśli chcę używać Alexy w Polsce po angielsku, to przecież Amazon mi tego nie broni. Edytowane 8 Kwietnia przez tomasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Dziwne to co piszesz z tym geograficznym ograniczeniem. To jak np. francuz przyjedzie do Polski Nissanem, to już mu w PL Alexa nie będzie działać? Nie mam T33, to nie bardzo mogę sprawdzić, ale podejrzewam że w pierwszej konfiguracji jest wybór języka i wybór kraju (podobnie jak przy pierwszej konfiguracji smartfona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasi Opublikowano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Pewnie chodzi, gdzie sprzedany, albo gdzie jest pierwsza aktywacja. Mogę gdybać, ale nie wiem. Ewentualnie ustawia sie to przez aplikację nissan connect a tam tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi