wardzusia1 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Witam. Jestem posiadaczem Nissana Qashqai 1.6 benzyna z 2012 r. Zauważyłem, że podczas jazdy szczególnie na 2, 3 ew. 4 biegu pod obciążeniem przy obrotach 2 tys. szarpie silnikiem. Wymieniłem sprzęgło i poduszki pod silnikiem, świece, olej ale objawy nie ustały. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Sprawdzane były cewki zapłonowe, czyszczona przepustnica ale nic to nie dało. Problem dalej pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galador Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 zrób podstawową diagnostykę kardiologiczną sprawdź kolejno: 1. kompresję na cylindrach 2. jeśli słaba na którymś to zrób próbę olejową 3. zmierz luzy zaworowe pod górną pokrywą silnika 4. jeśli nic nie znajdziesz to następna operacja - laparotomia eksploracyjna. otwieramy pacjenta i sprawdzamy rozrząd jest jeszcze kilka mniej inwazyjnych pomysłów. może coś innego znajdziesz ale żeby uzupełnić tą burzę mózgów musisz opowiedzieć znacznie więcej objawów i spostrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk82 Opublikowano 7 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Jak długo masz takie objawy , pojawiły się teraz czy od kiedy masz auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardzusia1 Opublikowano 8 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Od zakupu. Auto ma przejechane niecałe 95 tys. km, sprowadzone było z Belgii w 2020 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi