witekGT4Z Opublikowano 2 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Cześć! Pół roku temu kupiłem Nissana Avenir GT4Z z SR20DET i napędem AWD z Japonii. Oczywiście jak to z wiekowymi wozami bywa mam sporo problemów ?. Wiem, że z silnikami z Avenirów na pewno spora część z Was miała styczność, ale czy z całymi autami też? Może ktoś kojarzy czy takie cuda były sprowadzane do PL, być może razem z silnikami ? Obecnie mam problem ze sterowaniem nawiewami. Na początku wszystko było ok, ale przycisk do zmiany kierunku dmuchany był sklejony zaschniętym napojem i pech chciał, ze na krótką chwilę się zablokował. Rozebrałem wszystko, wyczyściłem, na ekranie tryby się zmieniają, ale silnik próbuje pchać cięgno w odwrotną stronę. Po jego odpięciu kręci się chwilę w kółko i staje. Nie jestem do końca przekonany czy wina leży w silniku czy sterowaniu. Z chęcią zamówiłbym części i podmienił, ale ich nie ma ? Ponoć silniczek też jest w jakiejś wersji Primery, ale nie udało mi się tego dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi