xtrail2024 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Zauważyłem u siebie taki objaw, że przy prędkości od ok 75 km/h drży mi lusterko pasażera. Konkretnie to sam wkład. Na postoju kiedy dotykam obudowy czy wkładu lusterko pasażera w dotyku ma dokładnie tą samą sztywność co kierowcy. Natomiast na lusterku kierowcy nie ma generalnie żadnych drgań. Czy ktoś zwrócił na to uwagę u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja Sprawdzę dziś i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja Dziś postarałem się na to zwracać uwagę, u mnie drży wkład ale przy większych prędkościach, powyżej 120 km/h i mam wrażenie że to od "wiatru", bo ogólnie powyżej tej prędkości już zaczyna być głośno i czuć że auto stawia opór aaa i u mnie to wygląda podobnie w obu lusterkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja ja nie zauwazylem takich objawów nawet przy 170 I jest lepiej niz w T32, gdzie od muzyki drżało wewnętrzne wsteczne a tu ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 6 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja Ok. Dzięki Panowie. No to lista usterek do reklamacji się wydłużyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja Dziś patrzyłem uważniej. No drgają mi delikatnie wkłady obu lusterek, więcej pasażera. Ale jakbyś nie napisał to bym na to uwagi nie zwrócił daj znać co na to ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efv Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja Zgłaszałem w swoim T33 an początku roku, w odpowiedzi usłyszałem, że sprawdzili, wszystko OK i że ten typ tak ma, bo podobna sytuacja w salonowych T33... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 8 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 18 godzin temu, Pabi84 napisał: Dziś patrzyłem uważniej. No drgają mi delikatnie wkłady obu lusterek, więcej pasażera. Ale jakbyś nie napisał to bym na to uwagi nie zwrócił daj znać co na to ASO. Oczywiście dam znać. 4 minuty temu, efv napisał: Zgłaszałem w swoim T33 an początku roku, w odpowiedzi usłyszałem, że sprawdzili, wszystko OK i że ten typ tak ma, bo podobna sytuacja w salonowych T33... Dzisiaj po całym dniu na słońcu stwierdzam ewidentnie, że lusterko (obudowa) jest niedokręcona do drzwi. Zatem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja (edytowane) W dniu 8.05.2024 o 13:19, xtrail2024 napisał: Oczywiście dam znać. Dzisiaj po całym dniu na słońcu stwierdzam ewidentnie, że lusterko (obudowa) jest niedokręcona do drzwi. Zatem zobaczymy. Ja też to mam tylko pytanie czy rozbierać boczek żeby dokręcić, co będzie gorsze drgające lusterko czy trzeszczący boczek. takie mam odczucie że ten samochód to taki delikatny jest. Edytowane 16 Maja przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Auto po ASO i odpowiedź: ten typ tak ma. Na autostradzie przy prędkości 150 / 160 jest masakra - auta latają w lusterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 40 minut temu, xtrail2024 napisał: Auto po ASO i odpowiedź: ten typ tak ma. Na autostradzie przy prędkości 150 / 160 jest masakra - auta latają w lusterku. Czyli ze wszystko dobrze poskręcane a to efekt oporów powietrza. U mnie jakoś aż tak przy dużych prędkościach tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja Jak będzie okazja to nagram filmik i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efv Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja Kwestia też wyważenia/jakości opon i nawierzchni - z moich obserwacji wynika, że inaczej drżały na komplecie zimówek a inaczej na letnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 28 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja Nie - prawe lusterko jest o zdecydowanie innej sztywności w stosunku do lewego. Zupełnie z innego powodu zmieniłem opony i wyważyłem koła, ale zupełnie nic to nie zmieniło w opisywanej przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaren23 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Potwierdzam. U mnie występuje to samo zjawisko. Prawe lusterko (sam wkład) drży przy V>80km/h. Do lewego lusterka nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkur Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Przyjrzałem się podczas długiego weekendu.Przy 150 km/h nic nie drży.Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 4 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 13 godzin temu, mkur napisał: Przyjrzałem się podczas długiego weekendu. Przy 150 km/h nic nie drży. Wysłane z mojego LM-G900 przy użyciu Tapatalka To masz mega szczęście, bo przy takich prędkościach naprawdę nie trzeba się 'przyglądać' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 9 godzin temu, xtrail2024 napisał: To masz mega szczęście, bo przy takich prędkościach naprawdę nie trzeba się 'przyglądać' ja max jechalem 170 i żadnych drgań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ja póki co też żadnego drżenia lusterka nie zauważyłem (czy na mieście czy na autostradzie). Ciekawe czy na to czy drży czy nie może mieć wpływ pakiet premium (tu jest m.in. obniżanie lusterka przy cofaniu czy pamięć lusterek zewnętrznych). Ja taki pakiet posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 5 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ja mam Premium i mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TonyM Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca U mnie to samo. Prawe drży przy większej prędkości. Lewe ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 22 Lipca Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Hello. Czy może ktoś znalazł sposób na te wibrujące lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Miałem klienta na serwis gwarancyjny i miał ten sam problem. Zgłosił do ASO i mu wymienili lusterko na nowe, poprawiona wersja i problemu juz nie ma. Przyczyny nie wyjaśnili bo pewnie sami nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 23 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Jakie ASO? Znasz może więcej szczegółów? ASO wymieniło samo z siebie, czy zgłosiło do importera i bez problemu dostali zgodę i następnie wymienili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca To nie w Polsce , ale zakładam ,że podobnie jest. Znam tylko z relacji klienta, miał taki problem , zgosił temat na gwarancji na nowy pojazd i wymienili mu. Jako,że pojazd jest na gwarancji to nie iteresowało go co i jak ważne aby ASO zlikwidowało problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi