Gość Rado Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Witam. Od dłuższego czasu obserwuje podwyzszone obroty. jest to troche denerwujace. Po rozpatrzeniu sprawy stwierdzilem ze przepustnica jest lekko odchylona. Ramie przepustnicy wspiera się o jakiś tłoczek, który nie potrafi się schować automatycznie po zagrzaniu silnika. Chyba, że go palcem cofnę. Do tego układu sterowania tym tloczkiem nie dochodzą zadne przewody podcisnieniowe i elektryczne. Albo brakuje mi jakiś przewodów. Czy ktos wie jak to można wyregulować. RZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam, masz moze zdjecie, jak to wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sas_ha Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 z tego co ja wiem to nie powinien dochodzic zaden przewód poprostu najprawdopodpbniej masz peknieta gumke wokol tego tloczka i dostaly sie jakies swinstwa i urzadzenie przestalo spelniac swoja role. z tego co sie doczytalem to w momencie dotkniecia do tloczka powinno byc 1300 obr/m ja poprostu u siebie zrobilem tak ze urzadzenie to wogole nie jest uzywane bo tez utrzymywal mi bardzo dlugo wysokie obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ten tłoczek moi drodzy słuzy do spowolniania obrotów w sposób łagodny a nie od razu dziala na zasadzie że linka pod ciężarem sprezyny dziala na niego i on sie chowa a obroty spadają mialem ten sam problem ze obroty bardzo powoli schodzily wiec na stałe zablokowalem tloczek w pozycji wciśniety i nie ma klopotu obroty spadaja natychmiast co wymaga na poczatku przyzwyczajenia bo jest wtedy dziura w obrotach i przy zmianie biegów to czuć ale po tygodniu jazdy nie mialem juz problemów po prostu sie trzeba przzywczaic do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ma ktos moze zdjecie albo rysunek gdzie znajduje sie ten tloczek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 tłoczek znajduje sie tam gdzie konczy sie linka jest takie ustroistwo co sie obraca jak depczesz na pedal gazu i to ustroistwo dochodzi do tłoczka nie mam fotki moze znajdziesz chociaż nie wiem czy jasno wyjasnilem ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.