Andrz Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Witam.Chcialbym sie dowiedzieć jak dostać sie do parownika klimatyzacji w celu umycia go (odgrzybić) Nissan Qashqai j12 2023r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 8 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Za schowkiem. Trzeba przesunąć maskownicę filtra kabinowego, wyjąć filtr. Tam aplikuje piankę do odgrzybiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz Opublikowano 9 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Dzięki za info.ale pod filtrem znajduje sie wentylator wiec jego trzeba wyjac dolem w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 9 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Wyjmij filtr. Piankę aplikuj rurką z zestawu na parownik (w kierunku podłogi). Robiłem to trzykrotnie, zużyłem ok. 1/2 pojemnika. Od czerwca ubr. zero smrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz Opublikowano 9 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 W kierunku podlogi nawet jak wbijesz przez wentylator to możesz co najwyżej kanal dolotowy do parownika umyc a nie parownik no chyba ze masz dlugi wezyk w zestawie ale to i tak ciezko bedzie dokladnie pokryc piana parownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 10 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Wentylator na max, pianka trafi kanałem gdzie trzeba. Lata temu w pisacco, preparat aplikowałem przez kanal przy podszybiu od strony silnika. Do parownika było ponad 50 cm, może metr. Też dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz Opublikowano 10 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Ok.dziekuje za odpowiedź. Zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 11 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Ja sobie kupiłem mały ozonator i też daje radę. I nie ma ryzyka zalania elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InzynierPraktyk Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Po zdjęciu dolnej maskownicy tunelu przy nogach pasażera jest wylot skroplin z parownika a przynajmniej tak mi się wydaje. Wężyk jest gumowy i można go rozpiąć w tym miejscu. Co za tym idzie można przez niego zaaplikować jakiś preparat czyszczący w okolice samego parownika. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz Opublikowano 17 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Przez wężyk skroplin probowalem ale nie mozna sie tam dostać do skraplacza przynajmniej mi sie nie udalo. Ale udalo sie wejść wezykiem od pianki na polaczeniu kanalu miedzy wentylatorem a skraplaczem tylko lekko trzeba odchylic scianke na polaczeniu aby włożyć wezyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi