Piowi Opublikowano 11 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 (edytowane) Witam. Proszę o pomoc być może ktoś spotkał się z takim problemem. Auto użytkuję od lutego tego roku X-Trail 2.0 dCi 177km + CVT 4x4 Pod koniec marca wymieniłem olej silnikowy oraz filtr oleju, po 2 tygodniach błąd czujnika oleju? Dziwna troszkę sprawa bo 2 tygodnie było wszystko ok. Stan oleju jest w połowie bagnetu. Stan oleju kontroluje . Byłem na dwu warsztatach, błąd czujnika kasowany kilku krotnie po kilku minutach się pojawia.Pytanie czy ktoś może mi wskazać gdzie znajduje się czujnik poziomu oleju ? jeden z panów mechaników stwierdził że tylko wyciągając silnik jest możliwość wymiany czujnika poziomu oleju. Czujnik dostępny w serwisie( nr .1114500Q2B ) cena też słuszna około 480 zł z przesyłką, czas oczekiwania 14 dni. Byś może ktoś spotkał się z taką sytuacją lub podpowie gdzie się znajduje konkretnie ten czujnik. Edytowane 12 Maja 2024 przez Piowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Nr3 na zdjeciu to czujnik oleju w M9R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piowi Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Bardzo dziękuję za fotkę. Czujnik zamówiony. Poszukam jeszcze zdjęcia silnika np. na portalu aukcyjnym żeby zobrazować sobie gdzie zainstalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Może i głupie pytanie i nie ma tu znaczenia ale czy skasowałeś inspekcję olejową po wymianie oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piowi Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Tak, inspekcję skasowałem. Byłem w trzech warsztatach mówili że to wina czujnika poziomu oleju. Pierwszy z nich niby z nich mówił że po wymianie oleju skasował, chyba że czegoś nie wiem. Kolejnych dwu mechaników z kompem nic nie wspominali o kasowaniu inspekcji olejowej. Pierwszy raz w życiu przydarzyła mi się taka historia z takim błędem . Bardzo dziękuję za te pytanie.Jeśli macie jakieś podpowiedzi to bardzo proszę. 6 godzin temu, Prezes napisał: Może i głupie pytanie i nie ma tu znaczenia ale czy skasowałeś inspekcję olejową po wymianie oleju ? W dniu 14.05.2024 o 10:46, OsobaNN napisał: Nr3 na zdjeciu to czujnik oleju w M9R. Według tego rysunku to czujnik poziomu oleju znajduje się z tyłu silnika.Na fotkach z portalu aukcyjnego ja za grom go nie widzę.(a zdjęcia są bardzo dobrej jakości) proszę o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi