bogdan76 Opublikowano 12 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2024 Witam, Właśnie kupiłem od Niemca Pulsara i super, ale ma nawigację niemiecką Jak można wgrać polską? Od razu- nie mam zbyt dużej wiedzy o elektronice. Pozdrawiam Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) W dniu 12.05.2024 o 21:19, bogdan76 napisał: Jak można wgrać polską? Nic nie musisz wgrywać. Karta do nawigacji jest wielojęzyczna, natomiast zerknij do instrukcji lub pobaw się radiem (NC3) i na pewno masz tam gdzieś w ustawieniach możliwość zmiany języka. Edytowane 14 Maja 2024 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan76 Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Witam i dziękuję za zainteresowanie i pomoc. To jest tak, że mam jak jadę miejsca po polsku- ulice, miejscowości ale nie mogę wbić np: Warszawa- jako miejsce docelowe. Przepraszam od razu ale jestem historykiem z zawodu i technologia XXI w. jest mi kompletnie obca . No i co zrobić, bym miał nawigację? W załączniku karta Edytowane 14 Maja 2024 przez bogdan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 14 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Kartę to masz totalnego starocia. Najnowsza ma oznaczenie Nissan Connect 3 Europe V7 ale i ta najnowsza została wydana bodajże 3 lata temu i później Nissan zakończył wsparcie dla naszej navi. 4 godziny temu, bogdan76 napisał: Przepraszam od razu ale jestem historykiem z zawodu ... No to z czytaniem instrukcji nawigacji dołączonej do auta nie powinieneś mieć problemu No chyba, że też po Niemiecku . Do garażu mam kawałek, pora późna ... ale by Ci ulżyć w cierpieniu przespaceruję się i za chwilę edytuję ten wpis i podam Ci ścieżkę, gdzie w menu navi zmienisz język. Humanistom trzeba pomagać No i masz rozwiązanie: - na panelu navi klikasz przycisk "SETUP" (drugi nad prawym pokrętłem) - dalej już na ekranie navi klikasz "SYSTEM" - i 3-ci od góry masz "Język" ... nasz ojczysty masz niemal na samym dole listy wyboru. Kręcisz prawym pokrętłem, aż go podświetlisz. Mam nadzieję, że ulżyłem Ci w cierpieniu, a i mnie dzięki Tobie spacerek dobrze zrobił ======================== By uprzedzić zapewne kolejne pytania odnośnie ustawień komputera pokładowego, to TUTAJ kolega Andrzej G własnymi siłami wykonał i udostępnił naszej społeczności mini poradnik w tej kwestii, która Cię zapewne w następnej kolejności zainteresuje i kilku innych podstawowych elementów sterowania. Udanej zabawy Edytowane 14 Maja 2024 przez Bilunia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan76 Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Kurczę- dzięki!!! Instrukcja jest w języku germańskim oczywiście ale to co wysłałeś jest zrozumiałe Znalazłem taką kartę - https://allegro.pl/oferta/karta-sd-mapa-europa-nissan-connect-3-10939835281 Warto? Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Polecam tego sprzedawcę Kilka ostatnich kart tam kupowałem i nie tylko ja i nie było z jego kartami żadnych "przewał". Bo nie raz się zdarzało, że w opisach ofert innych sprzedawców było "że najnowsza, że superzasta" ... a później z opinii na Alle się czytało jak to ludzie potrafią na starych kartach podmienić naklejki, by tylko sprzedać i zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan76 Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Ale teoretycznie ta co wysłałem jest nowsza a co za tym bardziej aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 1 godzinę temu, bogdan76 napisał: Ale teoretycznie ta co wysłałem jest nowsza a co za tym bardziej aktualna? Szanowny kolego. Pozwolę sobie zacytować to co napisałem wcześniej. 13 godzin temu, Bilunia napisał: Najnowsza ma oznaczenie Nissan Connect 3 Europe V7 ale i ta najnowsza została wydana bodajże 3 lata temu i później Nissan zakończył wsparcie dla naszej navi. A tutaj powtórzę, to co napisałem Dzisiaj w południe 3 godziny temu, Bilunia napisał: ... Bo nie raz się zdarzało, że w opisach ofert innych sprzedawców było "że najnowsza, że superzasta" ... a później z opinii na Alle się czytało jak to ludzie potrafią na starych kartach podmienić naklejki, by tylko sprzedać i zarobić. Podsumowując - nie ma kart z 2024 r, a że ktoś szuka niezorientowanego w temacie jelonka i dodaje na nalepce "2024", to tylko po to, by jeszcze skubnąć trochę kasy na tym co mu pozostało w szufladzie. Ja Ci dałem namiar na solidnego sprzedawcę z ofert którego jak już wspomniałem wielu nas z tego forum korzystało, który rzetelnie podaje numer karty, a nie wprowadza w błąd podmieniając nalepkę tylko po to, byś myślał, że to "tegoroczna". Ale oczywiście Twoja kasa i Ty decydujesz kogo nią obdarować Z mojej strony to wszystko. Pakuję walichy i jutro śmigam nad nasze piękne morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan76 Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Jestem zdania, że lepiej dopytać trzy razy kogoś kto ma pojęcie niż portem żałować. A że jak napisałem nie znam się kompletnie to dopytuję. Każdą Twoją informację biorę do serca :). Tak, kasa jest moja ale ciężko zarobiona i warto wydać ją zgodnie z przeznaczeniem Życzę udanego wyjazdu. Dzięki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 7 godzin temu, bogdan76 napisał: Tak, kasa jest moja ale ciężko zarobiona i warto wydać ją zgodnie z przeznaczeniem Dlatego zrobiłem wszystko co w mojej mocy, by Cię ustrzec przed oszustami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan76 Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 A ja za to dziękuję i skorzystam z rady mądrzejszego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi