Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nawigacja- Niemcy

bogdan76
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Właśnie kupiłem od Niemca Pulsara i super, ale ma nawigację niemiecką

Jak można wgrać polską?

Od razu- nie mam zbyt dużej wiedzy o elektronice.

Pozdrawiam

Bogdan

W dniu 12.05.2024 o 21:19, bogdan76 napisał:

Jak można wgrać polską?

Nic nie musisz wgrywać.

Karta do nawigacji jest wielojęzyczna, natomiast zerknij do instrukcji lub pobaw się radiem (NC3) i na pewno masz tam gdzieś w ustawieniach możliwość zmiany języka.

Edytowane przez Bilunia

Witam i dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

To jest tak, że mam jak jadę miejsca po polsku- ulice, miejscowości  ale nie mogę wbić np: Warszawa- jako miejsce docelowe.

Przepraszam od razu ale jestem historykiem z zawodu i technologia XXI w. jest mi kompletnie obca :).

No i co zrobić, bym miał nawigację? 

W załączniku karta 

5ddc1a1e-f118-4aba-96ab-aa616e798c9d.jpg

Edytowane przez bogdan76

Kartę to masz totalnego starocia. Najnowsza ma oznaczenie Nissan Connect 3 Europe V7 ale i ta najnowsza została wydana bodajże 3 lata temu i później Nissan zakończył wsparcie dla naszej navi.

4 godziny temu, bogdan76 napisał:

Przepraszam od razu ale jestem historykiem z zawodu ...

No to z czytaniem instrukcji nawigacji dołączonej do auta nie powinieneś mieć problemu :dribble:No chyba, że też po Niemiecku :bezradny:.

Do garażu mam kawałek, pora późna ... ale by Ci ulżyć w cierpieniu przespaceruję się i za chwilę edytuję ten wpis i podam Ci ścieżkę, gdzie w menu navi zmienisz język. Humanistom trzeba pomagać :laie_67:

No i masz rozwiązanie:

- na panelu navi klikasz przycisk "SETUP" (drugi nad prawym pokrętłem)

- dalej już na ekranie navi klikasz "SYSTEM"

- i 3-ci od góry masz "Język"  ... nasz ojczysty masz niemal na samym dole listy wyboru. Kręcisz prawym pokrętłem, aż go podświetlisz.

Mam nadzieję, że ulżyłem Ci w cierpieniu, a i mnie dzięki Tobie spacerek dobrze zrobił :D

========================

By uprzedzić zapewne kolejne pytania odnośnie ustawień komputera pokładowego, to TUTAJ kolega Andrzej G własnymi siłami wykonał i udostępnił naszej społeczności mini poradnik w tej kwestii, która Cię zapewne w następnej kolejności zainteresuje i kilku innych podstawowych elementów sterowania.

Udanej zabawy :D

Edytowane przez Bilunia
  • Like 1
  • Thanks 1

Kurczę- dzięki!!!

Instrukcja jest w języku germańskim oczywiście ale to co wysłałeś jest zrozumiałe :)

Znalazłem taką kartę - https://allegro.pl/oferta/karta-sd-mapa-europa-nissan-connect-3-10939835281

Warto?

Mam nadzieję, że nie męczę za bardzo.

Polecam tego sprzedawcę  Kilka ostatnich kart tam kupowałem i nie tylko ja i nie było z jego kartami żadnych "przewał". Bo nie raz się zdarzało, że w opisach ofert innych sprzedawców było "że najnowsza, że superzasta" ...  a później z opinii na Alle się czytało jak to ludzie potrafią na starych kartach podmienić naklejki, by tylko sprzedać i zarobić.

1 godzinę temu, bogdan76 napisał:

Ale teoretycznie ta co wysłałem jest nowsza a co za tym bardziej aktualna?

Szanowny kolego. Pozwolę sobie zacytować to co napisałem wcześniej.

13 godzin temu, Bilunia napisał:

Najnowsza ma oznaczenie Nissan Connect 3 Europe V7 ale i ta najnowsza została wydana bodajże 3 lata temu i później Nissan zakończył wsparcie dla naszej navi.

A tutaj powtórzę, to co napisałem Dzisiaj w południe

3 godziny temu, Bilunia napisał:

... Bo nie raz się zdarzało, że w opisach ofert innych sprzedawców było "że najnowsza, że superzasta" ...  a później z opinii na Alle się czytało jak to ludzie potrafią na starych kartach podmienić naklejki, by tylko sprzedać i zarobić.

Podsumowując - nie ma kart z 2024 r, a że ktoś szuka niezorientowanego w temacie jelonka i dodaje na nalepce "2024", to tylko po to, by jeszcze skubnąć trochę kasy na tym co mu pozostało w szufladzie.

Ja Ci dałem namiar na solidnego sprzedawcę z ofert którego jak już wspomniałem wielu nas z tego forum korzystało, który rzetelnie podaje numer karty, a nie wprowadza w błąd podmieniając nalepkę tylko po to, byś myślał, że to "tegoroczna".

Ale oczywiście Twoja kasa i Ty decydujesz kogo nią obdarować :emot060:

Z mojej strony to wszystko. Pakuję walichy i jutro śmigam nad nasze piękne morze.

Jestem zdania, że lepiej dopytać trzy razy kogoś kto ma pojęcie niż portem żałować.

A że jak napisałem nie znam się kompletnie to dopytuję.

Każdą Twoją informację biorę do serca  :).

Tak, kasa jest moja ale ciężko zarobiona i warto wydać ją zgodnie z przeznaczeniem

Życzę udanego wyjazdu.

Dzięki raz jeszcze 

7 godzin temu, bogdan76 napisał:

Tak, kasa jest moja ale ciężko zarobiona i warto wydać ją zgodnie z przeznaczeniem

Dlatego zrobiłem wszystko co w mojej mocy, by Cię ustrzec przed oszustami.