Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

BRAK ISKRY NA 2 CYLINDRZE NISSAN NOTE 1.6

andpod0188
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moze ktos pomoze?? Brak iskry na 2 cylindrze cewka dobra swiecanowa  dobra ,robiona podmianka z innego cylindra cewki  i swiecy,zasilanie jest na pinie w kostcepo przekreceniu stacyjki,niestety nie wiem jak sprawdzic inpuls 3 pinu,ktos cos pomoze doradzi?uszlkodzona wiazka??? jak sprawdzic instalacje?gdzie szukac ?

na moj prosty rozum swieca nie dostaje impulsu zeby zaiskrzyc...gdzie szukac jak sprawdzic??

Edytowane przez andpod0188

brak iskry czy brak zapłonu na 2 cylindrze?? jakiś błąd ECU?

• Like 1

brak zaplonu na 2 cylindrze,wypadanie zaplonu,w innym poscie opisalem problem,po czym wyjalem swiece i okazuje sie ze podczas krecenia wszystkie iskrza oprocz na 2 cewce czyli 2 cylinder,blad p302 wypadanie zaplonu...kontrolka check miga...gasnie i miga znow..jedzie na 3 cylindrach

P0302 a nie P302 jak już. Przyczyny jeśli świeczka dobra i cewka też to wspomniane przez Dino sprężanie, ciśnienie paliwa, w obwodzie wtrysku jest przerwa lub zwarcie, wtrysk, lewe powietrze, płytka sterujaca lub koło zamachowe, lambda, i tez kat może od tego paść.

CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM !!!!! NIE MA ISKRY NA 2 CYLINDRZE A CEWKA I SWIECA DOBRA !!!!!

Teraz, andpod0188 napisał:

CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM !!!!! NIE MA ISKRY NA 2 CYLINDRZE A CEWKA I SWIECA DOBRA !!!!!

CISNNENIE JEST !!! A WYPADA ZAPLON BO NIE ZAPALA MIESZANKI SKORO NIE ISKRZY SWIECA!!!

a przejście sygnału pomiędzy cewką a ECU sprawdzałeś?

miernik, ustawiasz na dzwonek, zdejmujesz wtyczkę z cewki znajdujesz przewód sygnałowy ( to ten, który nie ma przejścia pomiędzy wszystkimi wtyczkami od cewek), odpinasz wtyczkę od ECU i sprawdzasz, na początek znajdź inne sygnały z pozostałych cewek, wszystkie 4 sygnały (cewki) są koło siebie we wtyczce, jak znajdziesz 1,3,4 to już tylko moment aby znaleźć 2

ok dziekuje a jesli to nie kabel?? to ecu??mozna go naprawic? ewentualnie wymienic na inny??? i takie pytanie gdzie on sie znajduje ten koputer?

Edytowane przez andpod0188

23 godziny temu, DINO napisał:

miernik, ustawiasz na dzwonek, zdejmujesz wtyczkę z cewki znajdujesz przewód sygnałowy ( to ten, który nie ma przejścia pomiędzy wszystkimi wtyczkami od cewek), odpinasz wtyczkę od ECU i sprawdzasz, na początek znajdź inne sygnały z pozostałych cewek, wszystkie 4 sygnały (cewki) są koło siebie we wtyczce, jak znajdziesz 1,3,4 to już tylko moment aby znaleźć 2

przescie na sygnalowych jest od kostk ceweki do wtyczki ecu,aczkolwiek na poczatku wydawalo mi sie ze nie bylo na 2 gim cylindrze ,ale teraz jest...jakies sugestie pomysly???

spróbuj zdublować przewód na 2, masz coś podłączone pod ten przewód?? np. sygnał obrotów do LPG?

masz na mysli podpiac derugi taki sam wzdluz sygnalowego od 2 cylindra i do wtyczki ecu?? niewiem czy mam podpiety do czegos ,mam lpg mozliwe ..

11 godzin temu, andpod0188 napisał:

masz na mysli podpiac derugi taki sam wzdluz sygnalowego od 2 cylindra i do wtyczki ecu??

tak

11 godzin temu, andpod0188 napisał:

niewiem czy mam podpiety do czegos ,mam lpg mozliwe ..

jakie?? sprawdź gdzie wpięty jest sygnał obrotów, zazwyczaj brązowy przewód w wiązce LPG, nie powinien zakłócać ale.... 

• 3 tygodnie później...

TEMAT DO ZAMKNIECIA DLA POTOMNYCH...UWALONY ECU, NIE DAWAL SYGNALU NA CEWKE,ZADNE WYPALENIE ZAWOROW I BRAK KOMPRESJI!!!!!