Conan1979 Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Witam Zakupiłem J12 Premier edition z 2021, aktualny przebieg to 36kkm. I tu pojawia się pytanie, ponieważ nigdy wcześniej nie miałem skrzyni cvt. Prze zmianie z R na D pojawia się czasem dźwięk jak by prz odpuszczaniu hamulca i lekkim ocieraniu. Nie wiem czy to skrzynia cze rzeczywiście hamulce jak przełącza jazdę tył przud delikatnie się ocierają? czy ktoś zauważył coś podobnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Tak to normalne u mnie tez tak mam w cvt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 CVT przekadnia to dzwine zwierzątko, i wydaje rózne odgłosy. Odgłosy te powinny być jeśli czasem się pojawią to prawie nie słyszalne. Generalnie więc wszystko zależy od natężenia tego lub tych dzwięków. Zdignozowanie czy to jest coś OK czy NG bez pojazdu w/g mnie nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi