MaciekB Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Czy ktoś miał problem z płynnym przyspieszaniem oraz nierówna pracą silnika przy stałej prędkości? Qashqai + 2 2011 1.6B Wyeliminowałem wszystko związane z zapłonem itp. Zauwazylem, że przy jeździe na tempomacie problem znika Samochód jedzie jak po sznurku ze stałą prędkością, przyspiesza i zwalnia płynnie Jednak wystarczy wyłączyć tempomat i komfort znika Samochód zachowuje się tak jakby kierowca miał w prawej nodze "Parkinsona" Podejrzewam pedał gazu / przyspieszenia Ktoś miał podobny problem? Ktoś wymieniał pedał gazu? Wystarczy przykręcić nowy i będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja Jakieś DTC są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Przepraszam za swoją niewiedzę, ale nie rozumiem co to "DTC" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja DTC - Diagnostic Trouble Code, czyli kody błedów generowane przez Consult i inne testery diagnostyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Nie był podłączany pod Komputer. Nie to bym żałował stówki czy dwustu zł. Ale nie wierzę mechanikom Mam niemiłe doświadczenia i wolę się pierw dowiedzieć jak najwięcej by choćby wiedzieć jak mam z nimi rozmawiać i poprosić np.o wymianę danego elementu a nie połowy samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja W/g mnie najpierw trzeba zdiagnozować pacjenta, a potem można podjąc odpowiednie działania. DTC pomaga w sprawdzeniu co się dzieje. Teraz, OsobaNN napisał: W/g mnie najpierw trzeba zdiagnozować pacjenta, a potem można podjąc odpowiednie działania. DTC pomaga w sprawdzeniu co się dzieje. Takie moje osobiste stwierdzenie., które pewnie spotka się z ktyryką, ale co mi tam szkodzi. Jako mechanik i właściciel warsztatu czytając stwierdzenie,że ktoś nie majać wiedzy nie wierzy mechanikom... hmmm.. takich klientów nie obsługuję.... sami wiedzą lepiej więc niech sami naprawiają . Wrzucanie wszystkich mechaników do jednego worka to nie jest dobre podejście, ale to moje zdanie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Nie miałem na celu nikogo obrazić Nie wrzucam wszystkich mechaników do jednego worka Miałem jedynie niemiłe doświadczenia z kilkoma warsztatami Niestety takie programy jak "Będzie Pan zadowolony" i temu podobne, pokazują jak się często kończy wizyta w warsztacie. Znałem kiedyś mechanika oraz elektryka samochodowego i z przykrością muszę powiedzieć, że oni również naciągali klientów. Zostaje jeszcze wizyta w ASO , ale jak by mnie było stać na ich usługi to bym pewnie jeździł nowym samochodem i nie szukał porad na takich grupach. Tak czy inaczej, proszę się nie czuć urażonym, a dobry mechanik to skarb. Wracając do mojego samochodu Niektóre modele samochodów cierpią na powtarzalne problemy i np. pada czujnik pół. pedału przyspieszenia Jak kilka osób z forum to potwierzi, to można zaryzykować i kupić za przysłowiowe 100zł używany pedał i samodzielnie go wymienić, oszczędzając przy tym kilka groszy Tak rozumiem między innymi sens takich forum Co do mojej osoby, to wymieniam sam całkiem sporo w swoich samochodach Większość tego co nie wymaga specjalistycznych narzędzi oraz komputera Rozumiem także działanie silnika Lecz zawsze przed jakąkolwiek naprawą, staram się dowiedzieć jak najwięcej od innych Pozdrawiam Burgemajster Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 22 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja Co do Pana "OsobaNN" To jako posiadacz Nissana (bo jest to forum nissana) oraz będąc zarazem mechanikiem, może Pan słyszał o takich przypadkach i może choćby naprowadzić na właściwy trop poszukiwań usterki zanim dam zarobić mechanikom. Tak czy inaczej zamierzam kupić właściwy pedał gazu i spróbować go wymienić samemu Jeśli to nie będzie przyczyną usterki samochodu, potraktuje ten zakup jako zamrożony kapitał i ponownie postaram się sprzedać element innej osobie. Pytanie tylko czy nie będę zmuszony jechać na jakąś kalibtacje itp. Dlatego też wolę pierw zapytać innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 30 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja Dla zainteresowanych Tak jak podejrzewałem, przyczyną problemów był pedał gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi