jagatak Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Witam, sprowadziłem z Kanady Nissana Qashqai ( Rouge Sport) 2.0 benzyna, napęd x4, wyposażony w skrzynię biegów Xtronic CVT, przebieg 41.000. Bardzo proszę o podzielenie się wiedzą: jaki kod skrzynię biegów posiada ten samochód ( w Nissanie podali mi tylko taki 31020- 3VX9E) potrzebne mi to jest aby znaleźć dedykowany olej do tej skrzyni, czy jest to skrzynia JF 011E ( słyszałem raczej nieprzychylne opinie na jej temat ). Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Do CVT tylko oryginalny olej Nissan (chyba NS3) . Nie robimy wymiany dynamicznej tylko zlewamy olej i wlewamy nowy. Ktory rocznik jest twojego Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagatak Opublikowano 23 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja (edytowane) 2017, już wiem jest to kod JF 016E, dziękuje . Mam nadzieję, że jako nowsza od JF011 E jest poprawiona. Edytowane 23 Maja przez jagatak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemul102 Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Mam nissana rogue sport 2017 sprowadzonego z USA. Vin: JN1BJ1CR6HW122489 Skąd dowiedzieć się jaki kod ma skrzynia biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi