xtrail2024 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Moje autko ma nalatane dopiero 2000 km, a obie materiałowe osłony się obkurczyły i odsłoniły gołą blachę w w okolicy obu nadkoli. Na początku było wszystko dobrze spasowane i zasłonięte, ale widocznie mokre --> suche --> mokre --> suche, etc. zrobiło swoje. Teraz piach i kamienie dają na blachę 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Podeślij jakieś zdjęcia co masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja Jak pojazd na gwarancji to zgłosić problem. Jeśli nie to konserwacja potrzeba i wymiana osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja W dniu 27.05.2024 o 14:19, xtrail2024 napisał: odsłoniły gołą blachę Masz jakieś zdjęcia? Chodzi o tylne nadkola, tak jakby centralnie na samej górze rantu? Bo u mnie w obu nadkolach brakuje w tym samym miejscu takiej plastikowej rynienki na rancie błotnika, a materiałowe nadkole wchodzi pod spod, także jest jakieś 10cm gołego rantu blachy a pod spodem wchodzi materiał. Tylko ja to nie jestem pewny czy czasem to tak nie było zaprojektowane Tylko że mi ściągali nadkola do montażu haku więc nie wiem czy czasem coś nie porobili składając ponownie. Będę w ASO to zobaczę auta na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 4 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Wrzucam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca zrobie fotki u mnie, ale wydaje mi sie ze nie ma przerw w osłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 4 godziny temu, JackSet napisał: zrobie fotki u mnie, ale wydaje mi sie ze nie ma przerw w osłonie żadnych przerw w osłonie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 4 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 1 godzinę temu, JackSet napisał: żadnych przerw w osłonie nie ma Miałeś hak montowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 5 godzin temu, xtrail2024 napisał: Miałeś hak montowany? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaren23 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca W moim X niestety to samo co u kolegi „xtrail2024”. Odkryty kawałek blachy jest co prawda pokryty jakimś zabezpieczeniem antykorozyjnym ale nie na całej długości. Efekt jest taki, że kawałek blachy w kolorze nadwozia jest / będzie najbardziej narażony na korozję. Mogli to lepiej zabezpieczyć. Dodam, że nie mam haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Na samej górze nadkola tylnego jest odsłonięty kawałek blachy, nadkole wchodzi pod blachę. Sprawdzaliśmy to na fb u paru użytkowników. Wszędzie tak samo, niezależnie czy montowany hak czy nie było ruszane nadkole. Ta blacha jest pokryta jakimś zabezpieczeniem. Ja bym się tym nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomAWD Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Witam, teraz sie zmieniło, ktoś posłuchał użytkowników a nie księgowych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września 2 godziny temu, TomAWD napisał: teraz sie zmieniło, ktoś posłuchał użytkowników a nie księgowych. a te zdjęcia są z tylnego nadkola, z najwyższego punktu nadkola, bo to tylko tam jest ten kawałek odsłonięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomAWD Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Dzięki za podpowiedź, sprawdzę jak jest teraz i jak będzie po deszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi