Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprawdzeni specjaliści - Warszawa i okolice

Jani
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, piszę w związki z kilkoma mankamentami, które trapią mojego QQ, wiem że wujek Google nie gryzie, ale wolę sprawdzonych specjalistów i może z polecenia forumowiczów, niż sugerować się tylko opiniami Googla. Do sedna, mam następujące "problemy", które chciał bym rozwiązać:

- klimatyzacja - myślałem, że jest to kwestia nabicia jej i problemu nie będzie niestety było inaczej tj. po nabiciu czynnika + sprawdzenie szczelności układu (wyszło, że niby szczelny), owa klima działała jakieś 2 tyg. potem przestała wg chłodzić oraz pojawił się problem z nawiewem. Opcja AUTO wg przestała działać i nawiew nie dopasowuję mocy do temperatury, jeśli przełączę na manualne ustawienie to raz załapie i zmienia się siła nawiewu a raz nie (najczęściej nie), wtedy pomaga tylko wyłączenie i włączenie z palca całego panelu.

- kalibracja radaru, tempomatu aktywnego itp - w związku z tym, że auto było puknięte z przodu chciałbym skalibrować wszystkie czujniki. Pokazuje się błąd "unavailable front radar obstruction" - stąd wnioskuje, że potrzebna jest kalibracja (choć pewny nie jestem).

- belki poprzeczne + trumna - to już raczej pytam o opinie Wasze w jakie belki + trumnę zainwestować, jaka się u Was sprawdzała (model, wymiary), nie ukrywam, że zależy mi na zyskaniu dużej przestrzeni bagażowej, więc chciał bym zagospodarować tyle ile pozwalają wymiary.

Przepraszam, że piszę prostym językiem, ale jestem laikiem i wiem tyle co wyczytam na naszym forum :)

Będę wdzięczny za odzew.

Pozdrawiam !!!