Linka_1 Opublikowano 9 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Witam,jestem nowym użytkownikiem j12 i mam pytanie, czy na wyświetlaczu " tablecie" oprócz częstotliwości słuchanej stacji radiowej po prawej stronie powinna wyświetlać się kolorowa ikonka stacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Niestety nie będzie się wyświetlać. O ile pamiętam, ale mogę się mylić, my mamy DAB, a powinien być DAB+. W żony Clio wyświetla się 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Gdy by był zwykły DAB a nie DAB+ to byś dużo nie posłuchał. DAB+ ma kompresję AAC+ (lepsza kompresja od MP3) radia DAB (których jest stosunkowo mało bo standard DAB+ już się pojawił lata temu) nie ma stacji nadających w zwykłym DAB. Wszystkie mi znane to DAB+ A ikony w standardzie DAB(+) nie mają nic do tego czy to DAB+ czy zwykły DAB. Po prostu Radio (oprogramowanie) nie ma obsługi wyświetlania Ikon. Nie zmienia to faktu że jest to dalej DAB+ bo radio DAB (bez plus) nie obsługuje standardy DAB+ i byś nic nie posłuchał! Ponadto już widziałem zdjęcia z j12 (z Anglii) gdzie Ikony sa wyświetlane ale to jak pisali na FB że pojawiły sie po "przeglądzie" samochodu i oprogramowanie zostało z aktualizowane przez serwis. O dziwem i ta wersja jest taka sama jak ta co daje możliwość AA bezprzewodowego. Mieszkam w NL, tutaj stacji DAB+ jest praktycznie pierdyliard (łapie mi jeszcze belgijskie i niemieckie do tego) Wszystkie nadawane sa w standardzie DAB+. Wszystkie działają więc radio w j12 jest DAB+. Tylko po prostu już dużo producentów nie dodaje tego+ do nazwy DAB bo standard DAB (bez plusa ) praktycznie istniał bardzo krotko(lata 2010 jak sie nie mylę) i istniał bardzo krótko, nie zdało to egzaminu i powstał od razu DAB+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 10 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 W 100% to co wyżej napisał @Micha_123jest faktem dotyczącym standardów DAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejam Opublikowano 11 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 W dniu 9.06.2024 o 20:10, Linka_1 napisał: Witam,jestem nowym użytkownikiem j12 i mam pytanie, czy na wyświetlaczu " tablecie" oprócz częstotliwości słuchanej stacji radiowej po prawej stronie powinna wyświetlać się kolorowa ikonka stacji ? Kolorowa ikonka stacji wyświetla się tylko podczas słuchania stacji radiowej DAB. Przy analogowym FM niestety ikonek nie ma. Przynajmniej tak jest u mnie. A szkoda bo w innych markach ikonki stacji pojawiają się bez problemy (tak miałem w Skodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micha_123 Opublikowano 11 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 To sie ciesz, bo 90% nawet na DAB nie ma ikonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 11 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 Podstawianie loga stacji radiowej FM na podstawie identyfikacji RDS jest trochę bez sensu. Loga są zaszyte w firmware radioodbiornika. Jeśli stacja zmieni logo, to w radiu to logo się nie uaktualni. W przypadku DAB głos jest przesyłany jako dane cyfrowe. Można więc przesłać tam również logo stacji. W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że DAB to takie jednokierunkowe "Wi-Fi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reebel Opublikowano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 W moim przypadku po aktualizacji oprogramowania do wersji z bezprzewodowym Android Auto zaczęły wyświetlać się ikonki stacji radiowych DAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcel Opublikowano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 A u mnie po aktualizacji do bezprzewodowe AA - przestały Hit ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi