Paulo68 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Do czego służy gniazdo po lewej stronie przy OBD2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 13 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Poszukam.Ale za poleceniem mojego kolegi,możesz sobie ściągnąć na androida program CARMIN z google play ,tam są schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Na schmatach nie ma wyjaśnienia co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca No tak...musiałaby być rozpiska jaka i do czego jest każda kostka,a tego to nawet w serwisach nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Sam jestem ciekawy ... pytałem moich mechaników czy pamiętaja czy to jest zakryte czy nie... i odpowiedzi sa 50 /50 równo.. czy tam jest jakaś zaślepka i być może odpadła albo zapomnieli zainstalwać w UK. Jak się trafi jakaś J11 to sprawdze napięcia , to jest podłączone do wiązki głównej.. tylko pytanie czy ta wiązka była w innych .. i może to pozostałość czegoś od innego modelu. Jak będę miał chwile po poszukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca To gniazdo jest połączone z modułem kamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 19 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 10 godzin temu, tomkek1912 napisał: To gniazdo jest połączone z modułem kamer. Skoro jest tak podłączone to do czego służy? jakaś kalibracja? niektóre opcje widziałem podczas diagnostyki w konkretnych modułach , więc trochę mi to nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 11 godzin temu, tomkek1912 napisał: To gniazdo jest połączone z modułem kamer. Hmm... ciekawe... jest połączone z wiązką głowna.. słyszałem teorie,że do kalibracji AVM się tego używa, ale u mnie były nie raz wykonywane kalibracje zgodnie z technologią producenta i nie było mowy o podłączeniu czegoś ( bo niby czego ) do tego gniazda. Ja się to wyciągnie to moj elektronik mówi ze jeśłi dobrze pamięta jest tam tylko 5 przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Z tego co mi się wydaje to w serwisówkach xtraila i qashqai w rozpisce pinów modułu kamer te piny nie są opisane, ale w rozpisce złączy widać, że przewody są zaznaczone. Nie kojarzę ich też ze schematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi