Andi821 Opublikowano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Witam .Planuje zakup i wymianę foteli itapicerki materiałowych na skórzane z wersji Tekna+ moja wersja to Qashqai J12 N connecta .Może ktoś przerabiał temat i może coś podpowiedzieć czy potrzebna będzie przeróbka instalacji w chwili obecnej chociaż fotele są manualne to pod przednimi są po 3 kostki podpięte z okablowaniem .Pytanie również czy boczki drzwi i elementy deski rozdzielczej się różnią od tych z Tekny bo mam obszyte skórą lub ekoskórą ? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 14 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Nie znam odpowiedzi na pytanie ale... w tekna+ (mhev) miałem problem ze składaniem lusterek. Centrala zakwalifikowała wymianę panelu sterowania w drzwiach kierowcy i pasażera. W wersji bez pamięci fotela pasażera, wymianie podlega tylko panel w drzwiach kierowcy. Moduły auta są powiązane ze sobą zależnie od wersji i roku produkcji. Widzę że masz e power. Chyba z takim przeszczepem łatwo nie będzie. Wiązki przewodów to za mało. Ponadto chyba masz gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumimis Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 Podejrzewam, że nikt takiej wymiany nie robił i raczej będzie to nieopłacalne; możliwe do wykonana aczkolwiek trudne. Fotele z Tekna+ są z masażem i pamięcią więc prócz foteli (jeżeli te będą kompletne z silniczkami) dochodzą wiązki, klamki drzwi, być może szyny montażowe do podłogi, aktywacja w komputerze i w stacji multimedialnej. Dodatkowo wiązki mogą być różne: wersje 2021/2022 miałby pamięć obu foteli; 2023/2024 tylko kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi