justin Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Witam przesiadłem się z vw na nissana i mam pytanie o kabel diagnostyczny klon hexa v-2. Czy da radę połączyć sie z kaśką takim kablem czy raczej trzeba zainwestować w nowy (potrzebuje skasować błąd check ) z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Hex V2 wprawdzie ma wyszczególnione kilka innych marek oprócz grupy VAG ale niestety nie działa z Nissanem. ThinkDiag Mini (bezpłatna licencja) na Androida działa widzi każdy moduł itd... - jednak nie znalazłem opcji np. cofnięcia tylnych silniczków, pewnie dlatego ze w modułach zakładka "funkcje specjalne" jest nieaktywna w przeciwieństwie do Volvo gdzie funkcje są odblokowane. Głowice typu CDP+, DS150E działają lub z oprogramowaniem Consullt 3 np. VCI Scanmatic J2534. Edytowane 14 Czerwca przez Paulo68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justin Opublikowano 14 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca To mnie kolega zmartwił Podesłał byś jakiegoś linka z jakimś tańszym kablem i droższym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Linków oficjalnie nie podeślę - po prostu nie wychylam się z pewnymi sprawami, ale opisać mogę: 1. CDP+/DS150E + program 2021 znajdziesz wszędzie (inne nazwy np. Delphi) z głowicami loteria aby kupić z właściwą elektroniką, po prostu w CHRL za dużo kombinowali i jest sporo źle działąjących głowic do poprawki ( wersje dwupłytowe i jednopłytowe elektroniki) 2. VCI Scanmastic J2534 nie ma takiego problemu jw. lepiej kupić w CHRL działa również np z Vida do Volvo czy też Clip do Renówki po passthrue 3. ThinkDiag Mini na Androida i OS - sprawdź PW (ma być w opisie: Pełne systemy dożywotnia diagnostyczna za darmo dla wszystkich samochodów Bez usługi resetowania, bez subskrypcji w innym przypadku po roku może widnieć około 40USD na 1 rok za jedną markę pojazdu) 4. Wspomnę o prostym i tanim ELM327 + aplikacja CarScanner - coś tam widzi i można skasować , dla mnie kicha ale na forum Volvo aż sikali po kolanach z radości że widzą jakieś parametry itd..😁 5. SDPROG na androida + tani fejs typu ICAR , obecnie jestem w kontakcie z człowiekiem który opracował program i w tym roku doszło wiele opcji włącznie z podglądem zapełnienia filtrów cząstek stałych - sorry ale jakoś nie miałem czasu aby to dokładnie sprawdzić, z reguły podłączenie robię bardziej konkretnym sprzętem - lepsza zabawa np. Launch Interfejsy do SDPROG, Car Scanner nie są drogie - mają swoje ograniczenia w diagnostyce ale jest to wygodne jako podręczne narzędzie do korzystania z smartfonem, ThinkDiag ma w swojej bazie wszystkie marki pojazdów - plusem jest to że widzi i można wejść w każdy dostępny moduł z odczytem i skasowaniem błędów, podglądem parametrów itp.. Edytowane 14 Czerwca przez Paulo68 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi