Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pytanie o kabel diagnostyczny

justin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przesiadłem się z vw na nissana i mam pytanie o kabel diagnostyczny klon hexa v-2. Czy da radę połączyć sie z kaśką takim kablem czy raczej trzeba zainwestować w nowy (potrzebuje skasować błąd check ) 

z góry dzięki za odpowiedzi

Hex V2 wprawdzie ma wyszczególnione kilka innych marek oprócz grupy VAG ale niestety nie działa z Nissanem.  ThinkDiag Mini (bezpłatna licencja) na Androida działa widzi każdy moduł itd... - jednak nie znalazłem opcji np. cofnięcia tylnych silniczków, pewnie dlatego ze w modułach zakładka "funkcje specjalne" jest nieaktywna w przeciwieństwie do Volvo gdzie funkcje są odblokowane. Głowice typu CDP+, DS150E działają  lub z oprogramowaniem Consullt 3 np. VCI Scanmatic J2534.

Edytowane przez Paulo68

Linków oficjalnie nie podeślę - po prostu nie wychylam się z pewnymi sprawami, ale opisać mogę:

1. CDP+/DS150E + program 2021 znajdziesz wszędzie (inne nazwy np. Delphi) z głowicami loteria aby kupić z właściwą elektroniką, po prostu w CHRL za dużo kombinowali i jest sporo źle działąjących głowic do poprawki ( wersje dwupłytowe i jednopłytowe elektroniki)

2. VCI Scanmastic J2534 nie ma takiego problemu jw. lepiej kupić w CHRL działa również np z Vida do Volvo czy też Clip do Renówki po  passthrue

3. ThinkDiag Mini na Androida i OS - sprawdź PW (ma być w opisie:

Pełne systemy dożywotnia diagnostyczna za darmo dla wszystkich samochodów
Bez usługi resetowania, bez subskrypcji w innym przypadku po roku może widnieć około 40USD na 1 rok za jedną markę pojazdu)

4. Wspomnę o prostym i tanim ELM327 + aplikacja CarScanner  - coś tam widzi i można skasować , dla mnie kicha ale na forum Volvo  aż sikali po kolanach z radości że widzą jakieś parametry itd..😁

5. SDPROG na androida + tani fejs typu ICAR , obecnie jestem w kontakcie z człowiekiem który opracował program i w tym roku doszło wiele opcji włącznie z podglądem zapełnienia filtrów cząstek stałych - sorry ale jakoś nie miałem czasu aby to dokładnie sprawdzić, z reguły podłączenie robię bardziej konkretnym sprzętem - lepsza zabawa np. Launch

Interfejsy do SDPROG, Car Scanner nie są drogie - mają swoje ograniczenia w diagnostyce ale jest to wygodne jako podręczne narzędzie do korzystania z smartfonem, ThinkDiag ma w swojej bazie wszystkie marki pojazdów - plusem jest to że widzi i można wejść w każdy dostępny moduł z odczytem i skasowaniem błędów, podglądem parametrów itp..

Edytowane przez Paulo68
  • Like 1