Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

olej skrzyni

pepolek36
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam 

przeszukuje internet już kilka tygodni w wolnych chwilach 

nie idzie znaleźć nic konkretnego jakiej firmy jako olej wlać do skrzyni manualnej CR14DE. 2012. 1.4 benzyna 

na każdej stronie innego producenta są opcje dobierz olej ale to zawsze na każdej jednej dobiera ich najnowszy produkt 

a auto jest 12 letnie ,więc nie jestem pewny czy aby to dobra opcja .

jakiej firmy jest zalecany olej gl4 75w80

do tego samochodu konkretniej nazwa i nie te najnowsze 

dzięki.

a zwykły olej jaki polecany? 

wiem że nissan  nie ma swoich olejów jako tako rekomendowanych,ale może są jakieś wskazania że jednak no elf Anię Shell 

na temat ten jest milion opinii ale jednoznacznych ciężko znaleźć 

pozdry

W dniu 15.06.2024 o 17:26, pepolek36 napisał:

witam 

przeszukuje internet już kilka tygodni w wolnych chwilach 

nie idzie znaleźć nic konkretnego jakiej firmy jako olej wlać do skrzyni manualnej CR14DE. 2012. 1.4 benzyna

Pytanie może dziwne, ale zapytam. Dlaczego chcesz zmieniać olej w skrzyni jeśli wymiany producent auta nie zaleca. Co najwyżej kontrola i dolewki przy ewentualnych wyciekach. Mój jest z 2008 i nie wymieniałem oleju w skrzyni manualnej. Nawet kiedyś mechanik mi powiedział że nie ma potrzeby. Jeśli jednak jesteś zdecydowany to według autodoc.pl   ELF Trans Syn FE 2195286 Olej przekładniowy do skrzyni biegów, 75W-90, Olej syntetyczny, lub LIQUI MOLY Hochleistungs GL4+ 4433 Olej przekładniowy do skrzyni biegów 75W-90 i pewno wiele innych.

Edytowane przez janio