pepolek36 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 witam przeszukuje internet już kilka tygodni w wolnych chwilach nie idzie znaleźć nic konkretnego jakiej firmy jako olej wlać do skrzyni manualnej CR14DE. 2012. 1.4 benzyna na każdej stronie innego producenta są opcje dobierz olej ale to zawsze na każdej jednej dobiera ich najnowszy produkt a auto jest 12 letnie ,więc nie jestem pewny czy aby to dobra opcja . jakiej firmy jest zalecany olej gl4 75w80 do tego samochodu konkretniej nazwa i nie te najnowsze dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 Skrzynia w Notkach jest francuska i najczęściej właściciele wlewają ELF 75W-80 Gl.4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepolek36 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 a zwykły olej jaki polecany? wiem że nissan nie ma swoich olejów jako tako rekomendowanych,ale może są jakieś wskazania że jednak no elf Anię Shell na temat ten jest milion opinii ale jednoznacznych ciężko znaleźć pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2024 To zwylky manual zalej elf-a i nie kombinuj.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 (edytowane) W dniu 15.06.2024 o 17:26, pepolek36 napisał: witam przeszukuje internet już kilka tygodni w wolnych chwilach nie idzie znaleźć nic konkretnego jakiej firmy jako olej wlać do skrzyni manualnej CR14DE. 2012. 1.4 benzyna Pytanie może dziwne, ale zapytam. Dlaczego chcesz zmieniać olej w skrzyni jeśli wymiany producent auta nie zaleca. Co najwyżej kontrola i dolewki przy ewentualnych wyciekach. Mój jest z 2008 i nie wymieniałem oleju w skrzyni manualnej. Nawet kiedyś mechanik mi powiedział że nie ma potrzeby. Jeśli jednak jesteś zdecydowany to według autodoc.pl ELF Trans Syn FE 2195286 Olej przekładniowy do skrzyni biegów, 75W-90, Olej syntetyczny, lub LIQUI MOLY Hochleistungs GL4+ 4433 Olej przekładniowy do skrzyni biegów 75W-90 i pewno wiele innych. Edytowane 17 Czerwca 2024 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi