Gość Romek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 We wrześniu br. zagazowałem swoją micrę k11(1.0 16v 1996) i jestem załamany: micra pali 10 litrów gazu i straciła przynajmniej 20% mocy a na wolnych obrotach mi gaśnie. Instalację próbował mi poprawić tutejszy fachowiec, który wyrzucił mikser i wywiercił jakąś dziurę( :oops: jestem laikiem jeżeli chodzi o technikę motoryzacyjną :oops: )która ponoć zastąpiła mikser i jeszcze miała niedopuszczać do zafauszowania przepływomierza, ale wiele to nie dało. Czy macie podobne kłopoty z gazem, ile pali LPG wasza micra? Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 który wyrzucił mikser i wywiercił jakąś dziurę :cry: :cry: Dziwne że zagazowałeś K11 i dziwne że dałeś sobie wywiercić "jakąś dziure" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 kiedys chcialem zagazowac sobie wlasnie taka k11 z 96 roku jednak gdzie nie zadzwonilem kazdy warsztat mowil ze sie da ale moga byc problemy i beda to robic ale niechetnie... a w niektorych powiedzieli ze nie podejma sie tego poniewaz micra ma za slaby komputer (?) i bedzie nie do jezdzenia... nei wiem ile w tym prawdy ale micrusi nie zagazowalem w koncu... ale N16 juz tak... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Natknąłeś się niestety na fachowców, którzy zamiast dobrać odpowiednio wszystkie elementy, rozmontowali instalację i spieprzyli wszystko co się dało. Z opisu wynika, że teraz masz tak, jakby luźno włożony wąż od gazu bez żadnego sterowania puszczał sobie gaz gdzie chce i ile chce - taką instalację to sobie można samemu zrobić. Wyrzucił mikser? Zastąpił dziurą? To chyba rzeźnik, a nie mechanik :shock: Wracaj szybko do tego "fachowca", niech ci złoży z powrotem instalację tak, jak powinna wyglądać (i odda kasę za "usługę"), a potem szukaj serwisu z prawdziwego zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 O człowieku ja jak się zamieniałem na microosa'95 za dwulitrowe auto 140 KM, myślałem że mi będzie mało paliła. Ma full automat gaz sterowany elektronicznie za 2000zł i czasami pali 10,8 a dzisiaj w korku to chyba z 14 :shock: :shock: :shock: A ponoć wszystko mam ok wolne obroty mi skakały, myślałęm że coś nie tak a tu sie otworzyła klapka od filtra powietrza, wymieniłem sprężynke i jeździ lepiej niż na waszce spalaniem się nie przejmuj, ale ta dziura to chyba jakies jaja. Są fachowcy którzy jak coś słabo jeździ to odcinają lambdę i mówią: jeź pan. lepiej mieć kogoś zaufanego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 a mi 1.3 pali mało LPG ...przy ok 120-130 km/h na trasie zjada 7 litrów na 100 , w mieśie od 7.5 do 8. Mocy pod dostatkiem nie ma wiekszych roznic jesli chodzi o benzyne. A 10 litrów owszem może spalic ale to już jak caly zcas kreci sie powyzej 4000 obrotów. Instalacja BRC Just Btw: jakiej firmy masz instalacje i gdzie ja zakladales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norbery Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ja mam micre 96 na Lpg i w mieście pali mi 9 l a na trtasie 8l Nic mi nie przerywa nawet nie czuc różnicy tak naprawde.Instalacje mam firmy Elpigaz i montowałem na polmozbycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 UPS! dobrze że poprzedni właścieciel zainwestował 2000 w elektronicznie sterowany gaz. ja przełączam się na wahe po tym jak spalił mi 12 litrów!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PsooYa Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jaki masz mikser gazu w tym elpigazie chyba, że to już sekwencja o ile jeszcze wątek aktualny bo bardzo leciwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.