pavka9 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 Witam , mam problem w moim Juku po wymianie klocków i tarcz z przodu pedał hamulca spada do podłogi i raz hamuje raz nie , nigdy się nie spotkałem z taką żeczą , odpowietrzyłem hamulce na wszelki wypadek choć przy wymianie nic się powietrza dostało , przejechałem już z 500km i raz jest wysoki pedał hamulca a raz zjeżdza do podłogi. Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłu co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Najczęściej to zapowietrzony układ. Może być też za niski posiom płynu lub wyciek. No i nie pomaga też stary płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zmień płyn hamulcowy. Procedura jak przy odpowietrzaniu, uzupełniać płyn w zbiorniku na bieżąco. Ja zacząłem od tylnej osi, choć niektórzy twierdzą że ma być odwrotnie. Pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavka9 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ok , dzięki, dziś tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavka9 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Przepompowałem mu dziś 1 litr płyny i niestety żadnej reakcji , jak pedał powoli schodził tak i schodzi dalej , przy schodzeniu podnosi się płyn w zbiorniczku , najgorsze jest to że raz jest pedał twardy i ładnie trzyma a za chwilę już opada , jak chce delikatnie zachamować i chwilę przytrzymać to powoli opada tak jakby pompa mnie trzymała albo za mało podciśnienia z kolektora było dostarczane do serwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi