drds Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Mam zamiar nieco dłubnąć w mojej QQ. Myślę o niewielkim podniesieniu mocy - tak ze 20-30 KM. Jak byście to widzieli? Od czego zacząć? Wydech? Intercooler? Program czy chip? A może hamulce? Jakbyście mieli coś ciekawego to proszę o radę i ew. namiary. A może ktoś robił coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Najpierw zacząć powinno się od sprawdzenia kondycji silnika i skrzyni biegów. Jeśli duży przebieg, albo w kiepskiej kondycji to nie ma cos podnosić moć bo padnie szybciej. Zmiany w układzie dolotowym ( filtr, dolot portowy ) dają już coś, do tego wydech i można "wyrównać" softa w sterowniku czyli zrobić go dedykowanego do danego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Po zakończeniu 3 letniej gwarancji zrobiłem program w swoim aucie,50 tys.km przejechane,żadnych problemów,wrażenia z jazdy o wiele lepsze niż na seryjnym sofcie,spalanie na tym samym poziomie co przed zmianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Gdzie robiłeś i koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosteros Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Cztery lata temu był to koszt 1300zł,adres ten co jest na skanie wykresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 25 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca W dniu 21.06.2024 o 09:15, Kosteros napisał: Po zakończeniu 3 letniej gwarancji zrobiłem program w swoim aucie,50 tys.km przejechane,żadnych problemów,wrażenia z jazdy o wiele lepsze niż na seryjnym sofcie,spalanie na tym samym poziomie co przed zmianą. Widzę, że już na dzień dobry Nissan podarował Ci ponad 10 KM więcej niż seria. I moment też większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi