dodomela Opublikowano 24 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Cześć, ktoś ma info jaki tam jest oring (po nowemu, uszczelniacz) ? czy trzeba całą rurę wymienić? o tą chodzi: 144634BE0B, 14463-4BE0B (chyba taki numer) np: https://www.emag.ro/furtun-aer-intercooler-turborury-nissan-x-trail-t32-1-6dci-144634be0b-14463-4be0b-2506700022420/pd/DPPFW1MBM/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateoX Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Cześć, Jeśli to elastyczna rura wlotu spalin do intercoolera (wpięcie od góry chłodnicy) to tak - jest tam (powinien być) oring - przerabiałem to ostatnio. Był wyciek właśnie na tym połączeniu i kapało trochę na alternator po wymianie tej rury (pęknięcie) i serwis to poprawił (doszczelnił) stosując właśnie oring (tak mi powiedziano przy odbiorze auta). Teraz nie widzę by coś tam ciekło, zobaczę po większym przebiegu. Wg mnie tą rurę dokładnie po demontażu powinieneś pooglądać i zweryfikować, czy nie ma innych uszkodzeń typu pęknięcia itp. bo wtedy takie doszczelnienie może nie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi